2023-06-22

Студенти Полтавської політехніки відвідали з робочим візитом Полтавську обласну військову адміністрацію

Студенти спеціальностей «Публічне управління та адміністрування», «Право», «Фінанси, банківська справа та страхування» та «Облік і оподаткування» Полтавської політехніки провели робочу зустріч з начальником Полтавської ОВА Дмитром Луніним та головою постійної комісії з питань освіти, науки та культури Полтавської обласної ради Олегом Діденком. Майбутні професіонали отримали відповіді на найактуальніші питання та поспілкувалися з представниками виконавчого апарату Полтавської обласної ради.

Студенти Полтавської політехніки відвідали з робочим візитом Полтавську обласну військову адміністрацію

22 червня 2023 року у рамках співпраці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Полтавської обласної військової адміністрації відбулась зустріч студентів спеціальностей 281 «Публічне управління та адміністрування», 081 «Право», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» та 071 «Облік і оподаткування» Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з начальником Полтавської обласної військової адміністрації Дмитром Луніним та головою постійної комісії з питань освіти, науки та культури Полтавської обласної ради Олегом Діденком.

Під час зустрічі студенти Полтавської політехніки мали унікальну можливість поспілкуватися з представниками виконавчої гілки влади, обговорити актуальні питання, пов'язані з роллю органів виконавчої влади у повоєнному відновленні Полтавського регіону. Дмитро Лунін розповів майбутнім фахівцям про структуру Полтавської обласної військової адміністрації, акцентувавши увагу на ключових сферах діяльності - освіті, медицині, волонтерській діяльності та інших галузях, пов'язаних з підтримкою та розвитком Полтавського регіону та інших областей. Також очільник Полтавської обласної військової адміністрації поділився стратегічними планами щодо забезпечення стабільного економічного зростання, поліпшення якості життя громадян та залучення інвестицій до області.

Дмитро Сергійович відзначив, що Полтавська область виявила активну підтримку та солідарність із сусідніми областями, зокрема Сумщиною та Херсонщиною, постраждалими внаслідок військової агресії РФ. Були знадані різні форми допомоги, включаючи гуманітарну допомогу, медичне обладнання та фахівців для надання медичної допомоги, а також забезпечено підтримку в економічній реструктуризації та відновленні інфраструктури. Подальша співпраця та підтримка між областями стають важливим елементом в укріпленні територіальної цілісності та відновленні мирного життя в постраждалих районах. Обговорення цієї теми на зустрічі зі студентами свідчить про необхідність постійної підтримки та співробітництва між регіонами для забезпечення безпеки та благополуччя всіх громадян.

Крім цього, студенти мали можливість поставити запитання та обговорити з Дмитром Сергійовичем ідеї щодо розвитку та відбудови Полтавського регіону. Зустріч стала платформою для активної взаємодії між студентами та очільником адміністрації, де обмін ідеями та перспективами сприяв пошуку нових шляхів розвитку та покращенню ситуації в області.

Зокрема під час бесіди розглянули питання освіти. Дмитро Лунін зазначив, що це важлива проблема, оскільки забезпечення безпеки студентів та працівників освітніх установ є пріоритетом, висловивши думку про важливість саме офлайн - навчання та продовження створення бомбосховищ у освітніх закладах, що дозволить проводити навчання навіть у випадку повітряних загроз.

Окрему увагу було приділено Національному університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», який став першим закладом вищої освіти Полтавщини, що повернувся до навчання у звичному форматі. За словами Олега Діденка, це свідчить про високу організаційну роботу та здатність університету адаптуватися до складних умов військового стану в державі.

Також під час зустрічі студенти підняли питання аграрного сектору. Обговорення цієї галузі свідчить про важливість розвитку сільського господарства для Полтавської області. Дмитро Лунін висловив свою зацікавленість і бажання залучити дрони до сільськогосподарської роботи в області. Очільник Полтавської ОВА відзначив, що використання дронів може значно полегшити та зробити більш ефективними такі процеси, як моніторинг стану посівів, обстеження полів, розподіл добрив та захисту рослин, а також виявлення рівня вологості ґрунту. Власне здобувачі Полтавської політехніки активно долучаються до розробки інноваційних продуктів, в тому числі для військових потреб.

Також студенти отримали унікальну можливість бути присутніми під час урочистої події – передачі Біленьким Олександром, головою Полтавської обласної ради та депутатським корпусом Полтавської обласної ради 10 автомобілів для потреб Збройних Сил України. Зроблений важливий крок свідчить про підтримку та визнання важливості внеску ЗСУ у забезпечення безпеки та обороноздатності країни.

Для студентів ця подія була важливим і незабутнім досвідом, оскільки вони отримали можливість перебувати поряд з учасниками передачі автомобілів та пройнятися духом патріотизму та підтримки від місцевої влади.

На завершення зустрічі студенти отримали цінну можливість поспілкуватися з першим заступником голови Полтавської обласної ради Олександром Лемешком, який поділився колосальним практичним досвідом.

Студенти мали можливість поставити запитання, обговорити актуальні питання та отримати цінні поради від досвідченого політика. Така інтерактивна комунікація сприяла розширенню кругозору молоді, поглибленню розуміння політичних процесів та надала їй можливість набути нових інсайтів.

Загалом зустріч студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з Дмитром Луніним, очільником Полтавської обласної військової адміністрації, та іншими представниками влади Полтавської області була успішною та продуктивною.

Дана зустріч стала платформою для важливих діалогів, обговорення актуальних питань та спільного пошуку рішень для подальшого розвитку регіону. Взаємодія між студентами та представниками влади сприяла формуванню конструктивного діалогу, розвитку позитивної мотивації в здобувачів вищої освіти до навчання та підтримки Збройних Сил України.

Раніше майбутні публічні управлінці взяли участь у тренінгу, присвяченому працевлаштуванню в органах державної влади України, в університеті відбувся круглий стіл, присвячений першій річниці ратифікації Україною Конвенції Ради Європи про запобігання домашньому насильству,

у Полтавській політехніці з робочим візитом побувала делегація Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»