2023-06-08

У Полтавській політехніці з робочим візитом побувала делегація Київського національного університету імені Тараса Шевченка

У рамках ознайомлювальної практики студенти Навчально – наукового інституту геології Київського національного університету імені Тараса Шевченка побували у надсучасних лабораторіях Навчально – наукового інституту нафти і газу Полтавської політехніки. Майбутні фахівці у сфері геології також відвідали низку ключових локацій університету та Полтавського фахового коледжу нафти і газу, ознайомившись з експозицією унікального геологічного музею коледжу.

У Полтавській політехніці з робочим візитом побувала делегація Київського національного університету імені Тараса Шевченка

У рамках підписаних угод про науково – освітню співпрацю між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка вже багато років реалізується програма академічної мобільності для студентів Навчально-наукового інституту геології університету – партнера.

8 червня 2023 року група студентів-геологів Київського національного університету імені Тараса Шевченка на чолі з доктором геологічних наук, професором кафедри геології нафти і газу Віктором Нестеровським у рамках ознайомлювальної практики відвідала лабораторії Навчально-наукового інституту нафти і газу Полтавської політехніки. Під час перебування в університеті студентська молодь столичного університету – партнера ознайомилася з експозиціями Народного музею історії університету імені Надії Кочерги, де занурилася у атмосферу колишнього Інституту шляхетних дівчат. Молоді люди дізналася чимало цікавих фактів з життя відомого на увесь світ полтавського вченого – винахідника, чиї мрії про підкорення космосу та польоти до Місяця здійснилися – Юрія Кондратюка та навіть зробили пам’ятні світлини на фоні годинника, який відлічував хвилини та години у будинку видатного полтавця.

Далі у рамках робочого візиту майбутні професіонали у сфері геології відвідали Тренінг-центр із навчання та сертифікації фахівців з буріння Wellsite Digital, побували у лабораторії промивальних рідин та бурових розчинів, а також в лабораторіях 3D моделювання і 3D проєктування в нафтогазовій галузі та 3D візуалізації і нафтогазової інженерії.

Особливий інтерес у студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка викликали модернізований Навчально-науковий полігон нафти і газу Полтавської політехніки та ознайомлення з благодійним арт-проєктом американсько-українського митця та геолога, директора з розвідки та видобування Групи Нафтогаз Макса Вітика «Історія планети Земля». За словами студентської молоді, досліджувати геологічні епохи розвитку нашої планети надзвичайно цікаво, занурюючись у мистецьку атмосферу та поєднуючи здобуті знання з власними естетичними відчуттями.

У рамках насиченої дводенної програми студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка відвідали геологічний музей Полтавського коледжу нафти і газу Національного університету Полтавської політехніки, де ознайомилися з експозиціями унікальних мінералів та корисних копалин.

Під час ознайомлення з університетом, у Студентському хабі відбулась зустріч студентів-геологів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Київського національного університету імені Тараса Шевченка, де вони мали змогу поспілкуватися, обмінятися корисними практичними кейсами та розповісти один одному про рідні заклади вищої освіти.

Відзначимо, що Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у співпраці з університетами-партнерами постійно розвиває та удосконалює програми внутрішньої та міжнародної академічної мобільності для студентів.

Раніше майбутні фахівці ознайомилися з діяльністю архівних установ, відвідавши ключові локації Державного архіву Полтавської області, студенти університету опановують ефективні кейси сучасного бізнесу, ліцеїсти відвідали університетський музей та надихнулися атмосферою колишнього Інституту шляхетних дівчат

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»