2021-09-24

Студенти вивчали особливості сучасного готельного бізнесу

Студенти спеціальностей «Туризм», «Маркетинг» та викладачі ННІ фінансів, економіки, управління і права Полтавської політехніки відвідали спільне виїзне заняття на базі готелю мережі Reikartz «Галерея Полтава». Науковці та стейкхолдери обговорили перспективи працевлаштування випускників в індустрії гостинності та подискутували про особливості організації роботи готельно-ресторанного комплексу.

Студенти вивчали особливості сучасного готельного бізнесу

У рамках Меморандуму про науково-освітню співпрацю та партнерство між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та однією з найбільших готельних мереж Reikartz студенти спеціальностей «Туризм», «Маркетинг» та викладачі кафедри міжнародних економічних відносин та туризму і кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Полтавської політехніки навчались особливостям сучасного готельного бізнесу на базі закладу з мережі Reikartz – постійного стейкхолдера і партнера університету.

До професійного діалогу долучилися гарант освітньої програми «Туризм» – доктор економічних наук, професор кафедри міжнародних економічних відносин та туризму, директорка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Ірина Черниш та науковиці університету – кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Надія Бакало, кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Вікторія Маховка, кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Анастасія Білоусова, кандидат технічних наук, доцент кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Вікторія Васюта та кандидат економічних наук, завідувачка кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Віра Чевганова.

Екскурсію закладом провела директорка готелю «Reikartz Галерея Полтава» Олена Василенко, яка розповіла про історію створення готелю та його розвиток у складі мережі Reikartz Hotel Group. Під час відкритої лекції студенти дізнались про моделі організації готельного та ресторанного господарства, директорка поділилася досвідом організації готельно-ресторанного бізнесу, прокоментувала особливості надання послуг розміщення, ресторанного обслуговування і налагодження процесів на кухні, організації конференц-сервісів та існуючу концепцію стандартів обслуговування в мережі Reikartz.

Під час екскурсії студенти мали змогу відвідати номери різних категорій, рецепцію, зали ресторану та один з конференц-залів готелю. Майбутні фахівці у сфері туризму і маркетингу наочно дослідили діяльність закладу, брендування, вимоги до розміщення різного рівня та закріпили теоретичні звання, здобуті в університеті.

Жвавий інтерес у студентів-маркетологів викликали маркетингова і рекламна стратегія, особливості використання соціальних мереж в просуванні послуг готелю.

Формат зустрічі передбачав можливості для обміну враженнями та власними думками. Серед найпоширеніших запитань – можливості для проходження практики та стажування, особливості навчання в школі гостинності Reikartz, вимоги до персоналу на різних посадах, процедура проходження співбесіди, особливості корпоративної культури готелю Reikartz «Галерея Полтава» та готельної мережі в цілому.

«Подібні просвітницькі заходи та зустрічі здобувачів вищої освіти зі стейкхолдерами дають неоціненний результат! Під час спілкування з роботодавцями майбутні фахівці з туризму та маркетингу опановують нові корисні навички, а викладачі підвищують власний професійний рівень. Маємо ряд напрацювань, які реалізовуємо спільними зусиллями, адже співпраця з роботодавцями та бізнесом – один з пріоритетних напрямків діяльності Полтавської політехніки!», - прокоментувала директорка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ірина Черниш.

Раніше Reikartz Hotel Group анонсувала запуск спеціального онлайн -курсу, де всі бажаючі можуть опанувати стандарти гостинності, а представниця найбільшої національної готельної мережі розповіла про специфіку індустрії гостинності.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»