2024-02-28

«The International Reconstruction Talent Scholarship Track»: студентів запрошують взяти участь у стипендіальній програмі від Республіки Корея

Міністерство освіти Республіки Корея заснувало стипендіальну програму «The International Reconstruction Talent Scholarship Track», спрямовану на підготовку українських громадян для післявоєнної відбудови держави. Здобувачам вищої освіти надано 44 стипендії на 2024/2025 навчальний рік для навчання у закладах вищої освіти Республіки Корея за магістерськими і аспірантськими програмами підготовки. Дедлайн подання заявок для участі у першому етапі відбору - 06 березня 2024 року.

«The International Reconstruction Talent Scholarship Track»: студентів запрошують взяти участь у стипендіальній програмі від Республіки Корея

На виконання домовленості щодо спільної українсько-корейської реалізації Української ініціативи миру і солідарності, досягнутої під час візиту в Україну Президента Республіки Корея ЮК СОН ЙОЛЯ, Міністерство освіти Республіки Корея у межах програми «Global Korea Scholarship» (GKS) заснувало нову стипендіальну програму «The International Reconstruction Talent Scholarship Track», спрямовану на підготовку українських громадян для післявоєнної відбудови держави.

Відповідно до програми «The International Reconstruction Talent Scholarship Track» українським громадянам надано 44 стипендії на 2024/2025 навчальний рік для здобуття освіти в закладах вищої освіти Республіки Корея за магістерськими і аспірантськими програмами підготовки.

Дедлайн подання заявок для участі в 1-му етапі відбору - 17:00 06 березня 2024 року.

Інформацію щодо умов і процедури отримання державної стипендії Міністерства освіти Корейської Республіки розміщено на офіційному сайті Посольства Республіки Корея в Україні за посиланням та на сайті Корейського освітнього центру.

Контактна інформація Корейського освітнього центру:

Важливо! Переліки спеціальностей, яким Міністерством надається особлива підтримка та які вважаються пріоритетними для післявоєнної відбудови країни, зазначені в Додатках 2 і 6 Порядку прийому для здобуття вищої освіти в 2023 році, затвердженого наказом МОН від 15.03.2023 № 276 (аналогічні переліки визначено проєктом Порядку прийому для здобуття вищої освіти в 2024 році, що був на громадському обговоренні з 29.12.2023 до 31.01.2024 включно).

Звертаємо увагу!

У зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 (зі змінами) в Україні введено правовий режим воєнного стану. 

 З метою врегулювання питань перетинання громадянами України державного кордону в умовах дії на території України правового режиму воєнного стану Кабінетом Міністрів України внесені зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57. 

 Згідно з пунктом 26 зазначених вище Правил виїзд з України здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів призовного віку, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти, під час дії воєнного стану тимчасово обмежено. 

На офіційному сайті Державної прикордонної служби України за покликанням розміщено загальні питання та відповіді щодо виїзду за кордон у період дії воєнного стану.

Контактна особа:

Ольга Котова, відділ академічної мобільності та взаємодії з іноземними студентами директорату міжнародної співпраці Міністерства освіти і науки України.

Адреса: пр. Берестейський, 10, м. Київ, 01135 

Тел. (044) 481-32-77 

Електронна пошта: olha.kotova@mon.gov.ua.

Нагадаємо, у політехніці презентували Програму академічних обмінів імені Фулбрайта.

Раніше у Центрі ветеранського розвитку навчають налагоджувати комунікативно-правову взаємодію з ветеранами війни, школярі Полтавської громади відвідали політехніку і дізнались як обрати сучасні професії, а до Міжнародного дня рідної мови у політехніці відбувся традиційний студентський науково-мистецький круглий стіл.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»