2024-02-23

Школярі Полтавської громади відвідали політехніку і дізнались як обрати сучасні професії

У рамках освітнього візиту до Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» завітали учні 10-х і 11-х класів закладів загальної середньої освіти Полтавської громади. Школярі дізналися про широкий вибір сучасних спеціальностей, відвідали майстер-класи на інноваційних університетських локаціях, побували в унікальному інтерактивному Музеї науки НЦ «МАН України» у Полтавській політехніці та познайомились з великими можливостями багатопрофільного класичного університету.

Школярі Полтавської громади відвідали політехніку і дізнались як обрати сучасні професії

Упродовж 19 та 20 лютого школярі відвідали нестандартні навчальні заняття, які провели науково-педагогічні працівники університету, поглибили власні лінгвістичні навички, спробували свої здібності у робототехніці та програмуванні, психодіагностиці та корекційно-розвивальній роботі, дізналися про широкий спектр сучасних спеціальностей та освітніх програм і унікальні можливості провідного класичного університету нашої країни. До багатопрофільного класичного Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з освітнім візитом  завітали учні випускних класів Комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 Полтавської міської ради Полтавської області»,  Комунального закладу «Розсошенська гімназія Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області» та Супрунівського навчально-виховного комплексу Полтавської міської ради.

Уже традиційно Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» виступає масштабним інноваційним майданчиком для сучасної профорієнтації та  науково-освітньої  співпраці з закладами загальної середньої освіти Полтавської територіальної громади, активного залучення  випускників ліцеїв, гімназій та загальноосвітніх шкіл  міста та Полтавської області до занять науково-дослідницькою діяльністю, сприяючи набуттю сучасною молоддю додаткових практичних навичок і вмінь та відкриваючи можливості для отримання якісної вищої освіти європейського рівня.

Старшокласники занурились у світ сучасних професій і можливостей, відвідуючи науково-освітні локації, інноваційні лабораторії провідного закладу вищої освіти, заняття та майстер-класи від досвідчених викладачів університету та надихались інтерактивним Музеєм науки НЦ «МАН України» у Полтавській політехніці.

Особливий інтерес  вмотивована  учнівська молодь виявила щодо майбутніх професійних можливостей у сфері філології, психології, перекладу, образотворчого мистецтва, фінансів, банківського бізнесу, менеджменту, маркетингу, публічного управління, права, будівництва та цивільної інженерії, архітектури та містобудування, нафтогазової інженерії, буріння та геології, інформаційних технологій, робототехніки, фізичної культури та спорту тощо.

Захоплюючу мандрівку світом сучасних професій для школярів та їхніх наставників у стінах багатопрофільного класичного Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели  керівниця Центру по роботі з обдарованою молоддю Ольга Сень та завідувачка підготовчого відділення Центру по роботі з обдарованою молоддю Світлана Ревенко, які розповіли про понад 100 представлених у одному з кращих класичних університетів країни освітніх програм.

«Щиро вітаємо у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – потужному інноваційному закладі вищої освіти та науково-освітньому центрі Полтавщини, у якому здійснюється якісна практична підготовка майбутніх фахівців за гуманітарним, природничим, економічним, інженерно-технічним, мистецьким напрямками! Маючи понад двохсотлітню історію освітніх традицій, наш університет відкриває широкі можливості для сучасної молоді, пропонуючи спектр  цікавих  спеціальностей, які користуються  попитом на сучасному ринку праці.

Варто відзначити, незважаючи на запровадження воєнного стану та активні бойові дії на території нашої країни, Полтавська політехніка динамічно розвивається, відкриває нові спеціальності та формує потужну матеріально-технічну базу, в чому невдовзі пересвідчитеся на власні очі.  Кожен з вас матиме унікальну нагоду побувати в інноваційних науково-освітніх лабораторіях та єдиному на Полтавщині інтерактивному Музеї науки НЦ «Мала академія наук України» у Полтавській політехніці.  

Наш університет об’єднує 8 структурних підрозділів, налічує понад 7 тисяч студентів і  реалізовує близько 100 освітніх програм. Твердо переконані - обравши для вступу Полтавську політехніку, отримаєте якісну вищу освіту, опануєте  низку фахових компетентностей, які сприятимуть подальшому відновленню та відбудові повоєнної України,  яскраво і з користю проведете студентські роки.

Від імені усього науково-педагогічного колективу університету, від імені ректора, професора Володимира Олександровича Онищенка та від себе  особисто щиро вітаю вас ще з одним усвідомленим кроком до власного майбутнього. Спільними зусиллями допоможемо вам  побудувати успішну освітню траєкторію та реалізувати власний науково-освітній, мистецький та спортивний потенціал», – наголосила керівниця Центру по роботі з обдарованою молоддю Національного університету імені Юрія Кондратюка Ольга Сень.

Завідувачка підготовчого відділення Центру по роботі з обдарованою молоддю Світлана Ревенко детальніше розповіла про унікальні освітні можливості для сучасної учнівської молоді та зосередила увагу школярів на ключових моментах проходження цьогорічного національного мультипредметного тесту (НМТ), виборі окремих навчальних дисциплін та підготовці до вступних випробувань.

Майбутні абітурієнти також активно цікавилися приємними «бонусами», які зможуть отримати при вступі до Полтавської політехніки.

Під час навчальних занять і майстер-класів школярі працювали за двома освітніми профілями – соціально-гуманітарним та інженерно-технологічним. Науковці Полтавської політехніки охоче поділилися зі старшокласниками цікавими практичними кейсами, допомогли потренувати образне мислення, вдосконалити лінгвістичні навички, поринути у захоплюючий світ програмування та з користю провести змістовне дозвілля. Школярі також дізналися як в умовах постійних внутрішніх тривог, стресів та психічних негараздів віднайти ресурси для ефективного відновлення, підтримки власного емоційного стану.

Старшокласники змістовно провели час на інноваційних університетських локаціях, зокрема побували в інтерактивному Музеї науки НЦ «МАН України» у Полтавській політехніці, де зайнялися дослідженнями природних явищ, фізичних, хімічних процесів, історії високотехнологічних винаходів людства, взаємодіючи з експонатами.

По завершенню освітнього візиту школярі активно ділилися позитивними враженнями від перебування у одному з найкращих багатопрофільних класичних університетів нашої країни.

Нагадаємо, майбутні викладачі успішно вдосконалюють фахові навички на базі Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського.

Нещодавно полтавські школярі вдосконалили мовні навички під час інтерактивних майстер-класів на базі політехніки, ліцеїсти відвідали майстер-клас з синхронного перекладу, школярі у політехніці відзначили Всесвітній день дітей-винахідників, ліцеїсти протягом тижня подорожували світом професій у Полтавській політехніці, а до Музею науки завітали сім’ї внутрішньо переміщених осіб.

Раніше Полтавська політехніка відкрила п’ять нових освітніх програм, майбутні абітурієнти дізналися про переваги навчання у Полтавській політехніці, ліцеїсти відвідали університетський музей та надихнулися атмосферою колишнього Інституту шляхетних дівчат, потренували математичну ерудицію при вирішенні нестандартних задач, відвідали унікальний Музей грошей та навчалися основам фінансової грамотності, пройшли філологічну практику на базі університету.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»