2024-02-05

До Музею науки завітали сім’ї внутрішньо переміщених осіб

Музей науки Національного центру «Мала академія наук України» у Полтавській політехніці відвідали сім’ї внутрішньо переміщених осіб і мешканці модульного містечка. Вимушені переселенці цікаво провели родинне дозвілля і відкрили для себе сучасний інтерактивний музей, де можна торкатися експонатів.

До Музею науки завітали сім’ї внутрішньо переміщених осіб

Цікавий науково-просвітницький івент для ВПО у Національному університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся за сприяння народного депутата України, засновника ГО «ВПО Україна», члена Наглядової ради університету Максима Ткаченка та ректора університету, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка.

«Я радий вітати всіх у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»! Сьогодні в умовах повномасштабної війни кожен на своєму місці має надавати допомогу потребуючим. Університет разом з членами Наглядової ради дуже велику увагу приділяє внутрішньо переміщеним особам.

Наш інтерактивний музей є філією київського Музею науки Малої академії наук України. Експозиція музею буде змінюватися, тому через деякий час ми запрошуємо вас прийти разом з дітьми знову для нових вражень. Радий, що залишилися приємно враженими інтерактивністю Музею науки Національного центру «Мала академія наук України» у Полтавській політехніці і експериментами. Ласкаво просимо ще!

Ми віримо у Перемогу, світле майбутнє, допомагаємо захисникам і працюємо над тим, щоб наші дітки інтелектуально зростали, бо це — наша зброя, яку ворог у нас точно не забере! Дякуємо ЗСУ! Слава Україні!», – привітав відвідувачів ректор, професор Володимир Онищенко.

Директорка Центру по роботі зі студентами та обдарованою молоддю Полтавської політехніки Ольга Сень побажала цікаво та з користю провести час в музеї, а також розповіла відвідувачам про унікальність локації, де досліджуються різноманітні явища разом з інтерпретаторами.

«Ми зібрали групу наших родин ВПО з дітками для того, щоб зробити їх життя більш наповненим, порадувати малих діток в цей нелегкий час. Дуже раді, що зібралась команда і ми змогли відвідати ваш музей. Дуже цікаво, діти задоволені. Я думаю, що ми ще не раз прийдемо до вас, приведемо нові групи, які будуть далі ділитися своїми враженнями і будем частіше до вас приходити», – зазначила представник ГО «ВПО України», волонтер Анна Моісеєнко.

Цікаву екскурсію провів керівник Центру культури і студентської творчості Полтавської політехніки Гліб Кудряшов, під час якої малеча дізналася про поляризацію світла, перевірила вестибулярний апарат на обертовому стільці, з якого майже неможливо впасти, погралася з магнітним мостом та пройшла лабіринт на балансборді. Разом з інтерпретаторами музею діти ознайомилися з усіма іншими експонатами, представленими у виставковій залі.

За словами Данила з Харкова, йому дуже сподобалось проводити час в Музеї науки. Серед улюблених експонатів виокремив крісло для відчуття рівноваги, балансборд та роллер, на якому можна створювати власні американські гірки. Мама Надія подякувала за запрошення та зазначила, що дітям дуже подобається експериментувати з експонатами.

«Тут дуже цікаво. Дякуємо за таку можливість прийти до музею, все потрогати та все дослідити. У такому віці дітей все це так захоплює, дуже гарний музей. Я вперше в музеї, в якому до всього можна доторкнутися. Це дуже гарно», – поділилася відвідувачка Людмила з Костянтинівки Донецької області.

«Дуже цікаво! Всі ці експонати я бачу в основному вперше. Мабуть, найбільше мені сподобався експонат зі зникненням руки та «Магнітний міст». Якщо ще буде можливість, я б залюбки відвідав музей ще раз», – сказав Богдан з Харкова.

Проєкт реалізовано у співпраці з Національним центром «Мала академія наук», першим державним «Музеєм науки» МАН України, Комунальним закладом Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» і Startup-школою Полтавської політехніки.

Контакти Музею науки, графік роботи і реєстрація на відвідування: на Facebook-сторінці і на сайті університету.

Нагадаємо, з моменту відкриття Музей науки Полтавської політехніки уже прийняв понад 2000 відвідувачів, родини ВПО запрошуються змістовно провести дозвілля.

Раніше полтавські школярі відвідали науковий вікенд у Музеї науки Полтавської політехніки, відзначили Всесвітній день дітей-винахідників, вдосконалили мовні навички під час інтерактивних майстер-класів на базі політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»