2023-05-27

Студентка-філолог стала учасницею молодіжного обміну Erasmus+ в Іспанії, присвяченому впливу соціальних мереж на молодь

Студентка спеціальності 035 «Філологія» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Аліна Алєксєєва взяла участь у молодіжному обміні «D(TH)IS-CONNECTION» за програмою Erasmus+, організованому за підтримки NGO «Vzayemopomich». Учасники з України, Вірменії, Іспанії, Франції, Італії та Чорногорії абстрагувалися від цифрових технологій та поділилися культурними особливостями своїх країн.

Студентка-філолог стала учасницею молодіжного обміну Erasmus+ в Іспанії, присвяченому впливу соціальних мереж на молодь

Міжнародний молодіжний обмін проходив упродовж 16-26 травня 2023 року у кемпінгу El Pielago в іспанському місті Толедо.

Мета проєкту полягала у заохоченні молоді до усвідомленішого використання соціальних мереж задля запобігання їхнього негативного впливу на ментальне здоров’я та соціальне життя молоді.

Учасники проявляли креативність, мали безліч дискусій щодо вирішення сучасної проблеми залежності молоді від технологій, самостійно організовували деякі активності проєкту та відмовилися від гаджетів на тиждень. Загалом упродовж цього тижня учасникам проєкту довелося зустрітися із загальними та особистими перешкодами, проте усі вони змогли покращити власні соціальні навички та навіть ораторські здібності, познайомитися з представниками інших національностей та знайти спільну мову з ними.

Світлини активностей створювалися камерою Полароїд, адже учасники не користувалися сучасними телефонами – це було суворо заборонено правилами проєкту. Фотографії, зняті на Полароїд, передають теплу атмосферу, створену організаторами проєкту, та представниками шести країн-учасниць.

У межах проєкту молодь також мала змогу дослідити природу навколо кемпінгу. Більшість активностей проводилися на свіжому повітрі. Учасники ходили на хайкінг у гори, медитували та займалися спортом у лісі, грали у безліч різноманітних ігор. Кожного вечора відбувалася вечірка для усіх бажаючих потанцювати і відпочити. Була змога по-справжньому відділитися від «світу в екрані» та жити тут і зараз.

Наприкінці проєкту усі учасники отримали сертифікати про успішне завершення молодіжного обміну.

«Неймовірно вдячна за можливість взяти участь у цьому молодіжному обміні громадській організації «Vzayemopomich» та рідній Полтавській політехніці!

Свій перший проєкт я завершила з новим безцінним досвідом, новими знайомствами з чудовими людьми з різних куточків Європи та  позитивними враженнями. Я мала змогу отримати купу різноманітних навичок, ознайомитися з культурами інших європейських країн, попрактикуватись у володінні англійською мовою, накопичити безліч чудових спогадів і, найголовніше, представити рідну країну у непрості  часи. Планую продовжувати брати участь у подібних молодіжних обмінах і рекомендую кожному випробувати себе!» – поділилася учасниця проєкту, студентка факультету філософії, психології та педагогіки Полтавської політехніки  Аліна Алєксєєва.

Раніше студентка Полтавської політехніки стала учасницею грантової програми «Study Tours to Poland»,  cтудентка-філолог стала учасницею присвяченого інклюзії молодіжного обміну в Румуніїстудентки політехніки взяли участь у молодіжному обміні, присвяченому дискримінації та гендерній нерівності, вивчали збереження природних ресурсів та економічного зростання молодих людей за допомогою здорового способу життястудентка-перекладачка стала учасницею молодіжного проєкту проти дискримінації, ксенофобії та булінгустудентки політехніки взяли участь у проєкті Ерасмус+, присвяченому розвитку екологічної свідомості європейців, та провели благодійний аукціонстуденти-філологи опановували практичні навички у сфері екології та захисту навколишнього середовища розглядали проблему алкогольної залежності та методи боротьби із неюпідвищували рівень обізнаності щодо культурної різноманітностівивчали проблему переселенців/мігрантів та внутрішньо переміщених осіб.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»