2023-04-26

У політехніці почався XVII Всеукраїнський фестиваль науки

Упродовж 26 квітня – 26 травня 2023 року у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбудеться XVII Всеукраїнський фестиваль науки. Знані науковці, молоді вчені, викладачі, студенти, аспіранти та навіть учнівська молодь з усієї України зможуть долучитися та взяти активну участь у серії науково-освітніх заходів, поспілкуватися з представниками європейської академічної спільноти та презентувати власні наукові напрацювання.

У політехніці почався XVII Всеукраїнський фестиваль науки

У рамках відзначення XVII Всеукраїнського фестивалю науки в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» упродовж 26 квітня – 26 травня 2023 року заплановано 13 міжнародних, всеукраїнських та університетських заходів, зокрема, 8 конференцій і 4 наукових круглих столи. Завершиться серія науково-освітніх заходів традиційною і масштабною, ювілейною 75-тою науковою конференцією професорів, викладачів, наукових працівників, аспірантів та студентів університету.

Серед ключових тем – розвиток молодіжної та академічної науки в умовах війни, економічна безпека, просторове планування, архітектурний рисунок у контексті професійної освіти, інноваційні технології у контексті іншомовної підготовки фахівця тощо.

«Тематика заходів надзвичайно актуальна, адже присвячена ідеям повоєнної відбудови, технологічного, економічного та гуманітарного розвитку України!

Одна з міжнародних конференцій буде присвячена 160-річчю від дня народження Володимира Вернадського.

Для учнівської і студентської молоді готуємо кілька надзвичайно цікавих науково-популярних заходів. Наука сильніша за війну!

Запрошуємо долучатись до спільноти найкращого за науковою діяльністю закладу вищої освіти Полтави – Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – прокоментував ректор, голова Вченої ради університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

З міркувань безпеки масштабні науково-освітні заходи відбудуться у змішаному форматі.

«Варто відзначити, що Полтавська політехніка продовжує активно працювати у  сучасному науково-освітньому просторі, створюючи умови для розвитку генерації молодих науковців, зацікавлених у набутті практичного досвіду та презентації власних напрацювань.

Фестиваль науки – це традиційна  науково-освітня подія, що об’єднує навколо себе однодумців та ентузіастів науки!», – відзначив доктор архітектури, професор, в.о. проректора з наукової та міжнародної роботи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Вадим Вадімов. 

XVII Всеукраїнський фестиваль науки почнеться з проведення спільно з Центром підтримки технологій та інновацій (TISC) круглого столу «Основні проблеми та перспективи захисту інтелектуальної власності. Світове кафе», присвяченого відзначенню Всесвітнього дня інтелектуальної власності.

27 квітня відбудуться ІІ Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція «Пріоритети розвитку національної економіки в умовах глобалізації» та Х Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція «Організаційно-правові аспекти публічного управління».

З 01-19 травня 2023 року відбудуться засідання секцій, а з 22 по 26 травня 2023 року 75-тої наукової конференції професорів, викладачів, наукових працівників, аспірантів та студентів університету.

Завершальними заходами стануть VII Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, молодих учених і науково-педагогічних працівників «Архітектурний рисунок у контексті професійної освіти» та конкурс архітектурного рисунку «КАР 2023» і Всеукраїнська науково-практична конференція «Просторове планування для майбутнього України», які відбудуться 25-26 травня 2023 року.

З повним календарем подій можна буде ознайомитись на сайті університету.

Нагадаємо, Полтавська політехніка підвищила позиції у рейтингу наукової діяльності і зберігає лідерство серед полтавських закладів вищої освіти та входить до ТОП-50 найкращих університетів України за науковою діяльністю.

Нещодавно  майбутні студенти познайомилися з освітніми можливостями Полтавської політехніки, а у НАН України вручили нагороди чотирьом науковцям політехніки – лауреатам Премії Президента України для молодих учених.

Раніше  у Полтавській політехніці стартував Тиждень охорони праці.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»