2022-09-01

У політехніці впроваджуватимуть програму розвитку лідерських якостей з дошкільного віку

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та ТОВ «МР. ЛІДЕР ГЛОБАЛ» уклали Меморандум про взаєморозуміння і співробітництво задля об’єднання зусиль з метою сприяння розвитку в Україні якісної дошкільної освіти й піклування, формування і підтримки їхніх високих стандартів у країні, забезпечуючи та покращуючи рівний доступ різних категорій дітей до освіти. У жовтні в університеті відкриють інноваційний центр для навчання дошкільнят за програмою Mr. Leader.

У політехніці впроваджуватимуть програму розвитку лідерських якостей з дошкільного віку

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко зустрівся із автором програми та засновником бренду Mr. Leader, народним депутатом України, членом Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, головою підкомітету з питань дошкільної освіти Володимиром Вороновим. Народний депутат України, спостерігаючи за трансформаціями системи освіти в Україні, високо відзначив інноваційну діяльність та лідерство Полтавської політехніки як одного з кращих українських університетів.

Під час зустрічі обговорили можливості та профільні освітні програми, які пропонуються студентам спеціальностей 012 «Дошкільна освіта» та 053 «Психологія» факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки.

За результатами плідного професійного діалогу ректор Володимир Онищенко від імені Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та ТОВ «Mr.Leader.Global» в особі директорки Наталії Піканової підписали Меморандум про взаєморозуміння і співробітництво.

«Виховувати лідерів необхідно з дитинства! Ми консолідуємо зусилля для розширення можливостей практичної підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальностями 012 «Дошкільна освіта» та 053 «Психологія» та спільної роботи над вдосконаленням стандартів дошкільної освіти.

Полтавська політехніка давно організовує корисні активності для дітей різних вікових категорій, а відкриття нових сучасних спеціальностей на факультеті філології, психології та педагогіки дає унікальну можливість нашим науковцям зосередити власну увагу та напрацювання навколо впровадження до освітнього процесу найсучасніших педагогічних технологій.

Не зупиняємося на досягнутому і будемо наповнювати зміст підписаного Меморандуму реальними справами. У жовтні в політехніці буде відкрито інноваційний центр для дошкільнят з навчанням за цією програмою. Діти-лідери змінять Україну!» – прокоментував ректор Володимир  Онищенко.

Засновник бренду Mr. Leader та ідейний натхненник бренд-інженірінгового агентства VORONOVAGENCY Володимир Воронов створив власний бренд, який формує лідерські якості у дітей від 2 до 12 років. За словами брендмейкера, а нині народного обранця, він багато років шукав лідерські якості у собі та оточуючих, і зрозумів, що лідер живе у кожному, необхідна лише практика і допомога більш досвідчених людей. Історії пошуку він виклав у своїх книгах з мотивації та корпоративного лідерства.

Програма Mr. Leader призначена для дітей від 2-6(7) років та схвалена Міністерством освіти і науки України. Займатися за нею можна як фахівцям у дитячих центрах, та і вдома батькам, не маючи педагогічної освіти.

Нагадаємо, ректор Полтавської політехніки взяв участь у педагогічній конференції 2022-2023 н.р. Полтавської міської територіальної громади «Освіта в умовах війни: безпека понад усе!», а волонтери політехніки допомогли дітям вимушених переселенців зібратися до школи.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»