2024-03-27

У рамках майстер-класів студенти підвищують рівень володіння мануальними техніками

На базі факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки відбулася серія майстер-класів, присвячених сучасним реабілітаційним технологіям. Зокрема, під час майстер-класу з мануальних технік студенти спеціальності 227 Терапія та реабілітація мали можливість попрактикуватися у володінні різними мануальними техніками, які використовуються у реабілітаційному процесі.

У рамках майстер-класів студенти підвищують рівень володіння мануальними техніками

На надсучасній базі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася серія майстер-класів, присвячених сучасним реабілітаційним технологіям.

Одним із ключових практико-орієнтованих івентів став майстер-клас з мануальних технік, що зібрав широку цільову аудиторію. Учасники мали унікальну можливість спостерігати за роботою студентів факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки з числа здобувачів вищої освіти за спеціальністю 227 Терапія та реабілітація, які продемонстрували відмінні навички володіння різними масажними методиками.

Власним практичним досвідом, знаннями та уміннями поділилися: Щепін Сергій, студент групи 301-ФР, Касьян Андрій, студент групи 301-ФР, Москалець Віктор, студент групи 301-пФР, Лаврик Валерій, студент групи 201-ФР. Під керівництвом завідувачки кафедри фізичної терапіії та ерготерапії, кандидатки медичних наук, доцентки Вікторії Горошко майбутні фізичні реабілітологи продемонстрували різні методики мануальних технік, які використовуються у реабілітаційному процесі, відкриваючи перед студентами спектр можливостей застосування набутих знань у практичній діяльності. 

За словами науковців Полтавської політехніки, подібні майстер-класи відіграють значну роль у якісній практичній підготовці кваліфікованих фахівців, готових ефективно впроваджувати інноваційні підходи та технології у сфері фізичної реабілітації.

Варто відзначити, особлива увага під час навчальних занять і майстер – класів зосереджена на практичному застосуванні мануальних технік, що дозволяє не лише покращити фізичний стан пацієнтів, а й сприяти їхньому швидкому відновленню.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» як провідний багатопрофільний класичний заклад вищої освіти систематично продовжує підтримувати високий рівень освітнього процесу, надаючи студентам доступ до найсучасніших розробок і досліджень у сфері фізичної реабілітації.

Нагадаємо, майбутні реабілітологи вивчають функціональну анатомію людини, використовуючи сучасне лабораторне обладнання університету, а студентка-реабілітолог успішно вивчає новітні терапевтичні методики на базі румунського університету-партнера.

Раніше тренерки Гендерного центру провели для студентського самоврядування тренінг з основ домедичної підготовки і тактичної медицини, представники політехніки взяли участь в обговоренні ініціатив з реінтеграції ветеранів, на базі Центру ветеранського розвитку відбулась зустріч науковців кафедри фізичної терапії та ерготерапії зі стейкхолдерами у сфері реабілітації.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»