2022-05-11

У центрі CyberRoboLab діє шкільний гурток робототехніки

На базі навчального центру CyberRoboLab Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» школярі закладів середньої загальної освіти Полтавщини мають можливість відвідувати позашкільні заняття з робототехніки і готуватись до конкурсів з досвідченими викладачами.

У центрі CyberRoboLab діє шкільний гурток робототехніки

У рамках реалізації угоди між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Центром позашкільної освіти Полтавської міської ради, одним із найбільших комплексних навчальних закладів у потужній позашкільній системі України на базі навчального центру CyberRoboLab системно проводяться засідання гуртка «Робототехніка».

Керівник гуртка,  кандидат технічних наук, доцент кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацій Полтавської політехніки Олександр Лактіонов працює з учнівською молоддю над формуванням необхідних компетенцій та практичних навичок, презентуючи портрет сучасного айтішника.

Департамент освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації вже запланував проведення обласних заходів з науково-технічного напряму позашкільної освіти. У рамках реалізації підготовки до обласного конкурсу з робототехніки, в номінації C, E, D в офлайн-форматі в університеті проводиться підготовка талановитих учнів Полтавщини.

Завдячуючи сучасній та потужній матеріально-технічній базі Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки, у лабораторії CyberRoboLab учні полтавських ліцеїв, гімназій та закладів загальної середньої освіти мають унікальну можливість набувати компетенцій та практичних навичок складання і програмування високотехнологічних роботів.

За словами доктора технічних наук, завідувача кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацій Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олександра Шефера, під час практичних занять, паралельно зі шкільним навчанням, використовують елементи нової освітньої програми університету «Робототехніка та автоматизовані системи керування» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, за спеціальністю 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»».

«Залучаючи талановиту молодь Полтавщини до опанування нових цікавих професійних знань, формуємо стійкий інтерес до ІТ-професій серед випускників закладів загальної середньої та фахової передвищої освіти гуртковою та науково-дослідницькою діяльністю. Незважаючи на воєнний стан та ведення бойових дій на території України, працюємо на спільний результат. Щиро сподіваємося, що розвиток учнівської та молодіжної науки стане суттєвою передумовою розбудови молодої європейської держави, гартуємо спільну Перемогу разом!» – прокоментував науковець.

Варто відзначити той факт, що фахівці із зазначеної спеціальності мають величезний попит на високотехнологічних підприємствах України та Світу. Тому практичні майстер-класи та гурткові засідання позитивно мотивують сучасну молодь обирати перспективні професії майбутнього.

Нагадаємо, відновив роботу майданчик для складання іспиту на рівень володіння державною мовою та оприлюднено демоверсію національного мультипредметного тесту.

Раніше у лабораторії CyberRoboLab провели практичний вебінар з робототехніки для викладачів Полтавщини.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»