2023-10-07

В університеті відбувся обласний чемпіонат з настільного тенісу

6 жовтня на сучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли змагання Чемпіонату Полтавської області з настільного тенісу. За першість у турнірі змагалися спортсмени Полтави, Миргорода, Семенівки, Решетилівки, Кобеляк, Котельви. Студенти політехніки вибороли титули чемпіонів і призові місця.

В університеті відбувся обласний чемпіонат з настільного тенісу

6 жовтня у Національному університеті  «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Чемпіонат Полтавської області з настільного тенісу.  

Спортивний захід провели за всебічної підтримки та сприяння ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія  Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільника обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка,  начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марини Трохименко. 

У змаганнях взяли участь представники спортивних клубів  міст Полтави,  Миргорода, Семенівки, Решетилівки, Кобеляк, Котельви. Спортсмени боролися за першість і під час тенісних партій продемонстрували відмінну підготовку.

Турнір розпочався з традиційного рівняння на Державний Прапор під звуки Гімну України та вшанування Хвилиною мовчання військовослужбовців Збройних Сил  і мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни на території України.

Майбутню спортивну еліту країни привітали почесні гості: начальниця Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко, проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидат юридичних наук Андрій Замахін, декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, голова Полтавської обласної федерації з настільного тенісу, заслужений тренер України, головний суддя змагань Микола Закладний.

За словами начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марини Трохименко, незважаючи на повномасштабне вторгнення, Полтавщині вдається системно проводити цілу низку спортивних подій, спрямованих на популяризацію спорту та занять руховою активністю серед сучасної молоді. Очільниця Управління молоді та спорту також висловила слова щирої вдячності захисникам та захисницям, які ціною власного життя боронять державний суверенітет і незалежність, створюючи умови для проведення змагань обласного та всеукраїнського рівнів.

«Зичу учасникам нових спортивних та особистісних звершень у мирній українській державі. Вірте у себе та власні сили, надихайтеся  прикладом інших та формуйте майбутнє нашої країни – талановитих, фізично розвинених юнаків та дівчат, які власними звершеннями прославлятимуть країну на міжнародній спортивній арені. Не зупиняйтеся на досягнутому, так тримати!» – наголосила Марина Трохименко.

«Шановні учасники, судді, тренери, вітаємо вас у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»!

Дякуємо Збройним Силам України за надану можливість проводити змагання у непростий для усієї країни час, а учасникам – отримувати яскраві спортивні перемоги. Зичу натхнення, життєвої енергії, жаги до перемоги і нехай переможуть найкращі. Слава Україні!» – привітала очільниця факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Ліна Рибалко та передала слова вітання від ректора Полтавської політехніки, керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільника обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка.

Успіхів у підкоренні вершин спортивного Олімпу побажав учасникам голова Полтавської обласної федерації з настільного тенісу, заслужений тренер України,  головний суддя змагань Микола Закладний.

За результатами змагань у командному заліку переможцями турніру стали:

  • І місце – команда Полтави -1;
  • ІІ місце – команда Полтави -2;
  • ІІІ місце – команда Полтави -3.

До п’ятірки кращих команд турніру також увійшли команди Полтави-4 та Миргорода.

Чемпіонами області з настільного тенісу стали й студенти Національного університету  «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»:

І місце – Олександр Шкурупій, студент групи 104-ФС факультету фізичної культури та спорту;

ІІ місце – Андрій Виноходов, студент групи 301-ФР факультету фізичної культури та спорту.

Бронзовим призером змагань Чемпіонату Полтавської області з настільного тенісу став Артур Пугач, що представляв команду Полтави -1.

Серед дівчат золоту нагороду виборола Софія Кубрак, срібною призеркою стала Юлія Баран, на третій призовій сходинці опинилася Анастасія Петренко.

Нагадаємо,  на базі політехніки стартувала XIX Універсіада Полтавщини.

Нещодавно у політехніці відбувся чемпіонат Полтавської області з армреслінгу, викладачка та студент політехніки стали призерами Кубку України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи, у  політехніці відбувся меморіальний турнір з міні-футболу пам’яті ректора Олександра Онищенка.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»