2023-04-17

В університеті відкрили кафедру хореографії та спортивних видів танцю

На базі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відкрито кафедру хореографії та спортивних видів танцю. Її очолив заслужений працівник культури України Петро Горголь. Ректор університету, професор Володимир Онищенко зустрівся з науково-педагогічними працівниками факультету та новоствореної кафедри і обговорив пріоритетні напрями роботи у сфері освітніх послуг, які надає багатопрофільний класичний університет.

В університеті відкрили кафедру хореографії та спортивних видів танцю

Навчати нові таланти і зірок танцювального мистецтва будуть досвідчені тренери, імена яких широко відомі не лише у місті та області, а й далеко за межами нашої країни – Петро і Віталій Горголі, майстер спорту України, кандидатка педагогічних наук Наталія Росенко, зірковий тренер Олександр Гайдаш.

Привітати зі знаменною подією в житті факультету та визначити пріоритетні напрямки науково-освітньої діяльності нової кафедри завітав керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівник Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко, який відзначив широкий спектр створених університетом сприятливих умов для повноцінного розвитку ще однієї престижної спеціальності.

«Наш університет постійно знаходиться у динаміці розвитку, рухаємося вперед, відкриваючи нові напрями підготовки, формуючи нові освітні програми.

Ми пам'ятаємо свою історію, поважаємо традиції, але зараз перед нами новий етап і нові можливості у баченні розвитку класичного університету імені Юрія Кондратюка.

Таке рішення стало гідним продовженням тих славетних традицій, які панували ще у колишньому Інституті шляхетних дівчат. Сьогодні я з приємністю констатую той факт, що наші спільні плани по створенню такої потужної кафедри хореографії та спортивних видів танцю стали реальністю!

Під час зустрічі на кафедрі більш детально обговорили особливості підготовки за новою освітньою програмою «Хореографія», створені в університеті великі можливості для всебічного розвитку сучасної студентської молоді, поділилися найамбітнішими планами та креативними задумами.

Стартові умови для розвитку нової спеціальності створені чудові, тепер залишається наповнювати нашу співпрацю конкретними справами. Знаю, що все неодмінно вдасться! Вперед, у темпі вальсу, до Перемоги!» – прокоментував ректор, професор Володимир Онищенко.

За словами декана факультету фізичної культури та спорту, доктора педагогічних наук, професора Ліни Рибалко, плани, створені у такому потужному  науково-освітньому та управлінському тандемі, вже найближчим часом неодмінно успішно реалізуються.

«Як наймолодший структурний підрозділ Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – факультет фізичної культури та спорту постійно розвивається. Наразі, як бачите, відкриваємо нову кафедру, яка розміщуватиметься у надсучасному спортивному корпусі. Освітня програма, навчальний план  уже розроблені та затверджені, тому на День знайомства з університетом, 22 квітня, абітурієнти уже матимуть можливість познайомитись з умовами вступу та матеріально-технічною базою даної спеціальності», – прокоментувала очільниця факультету фізичної культури та спорту.

Заслужений працівник культури України, почесний діяч мистецтв України, заслужений діяч спортивного танцю України, заслужений працівник культури України Петро Горголь подякував адміністрації університету та команді однодумців за довіру і проанонсував дебютну подію у житті кафедри, що скоро відбудеться в університеті – 29 квітня, до Міжнародного дня танцю, кафедра організовує масштабне змагання зі спортивно-бальних танців на Кубок ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

«Танцювальне мистецтво у Полтаві – це вже ціла епоха, це історія. Полтавська танцювальна школа вже добре  відома в світі, чимало танцюристів наразі презентують нашу державу у Великобританії, Сполучених Штатах Америки,  Польщі. Тренери, що працюватимуть на нашій  кафедрі – це топові фахівці, люди, які розуміються на танці, люблять свою справу, вболівають за неї. Обіцяю повну підтримку, хорошу робочу атмосферу і будемо разом рухатися до нових перемог!», – сказав очільник кафедри Петро Горголь.

Під час зустрічі на кафедрі науково-педагогічні працівники більш детально обговорили особливості підготовки за новою освітньою програмою «Хореографія», створені в університеті можливості для всебічного розвитку сучасної студентської молоді, амбітні плани та креативні задуми.

Нагадаємо, ГО «Українська спортивна танцювальна спілка» неодноразово проводила благодійні танцювальні фестивалі на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Нещодавно ректор зустрівся з новообраними членами Студентського парламенту, а представники політехніки стали першими українцями-учасниками програми академічної мобільності в Гренландії.

Медіацентр

Національного  університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»