2022-01-17

В університеті встановлена сучасна система пожежної сигналізації

Університет переміг на конкурсі заявок на отримання фінансування з Фонду розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти і наприкінці 2021 року у гуртожитках політехніки та коледжу нафти і газу було встановлено сучасну систему пожежної сигналізації.

В університеті встановлена сучасна система пожежної сигналізації

Адміністрація Полтавської політехніки зосереджена на створенні комфортних і безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу. Серед важливих пріоритетів у стратегії розвитку матеріально-технічної бази Полтавської політехніки – забезпечення пожежної безпеки у всіх університетських кампусах і структурних підрозділах.

«Завдяки перемозі на конкурсі заявок на отримання фінансування з Фонду розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти, університет отримав фінансування близько мільйона гривень, яке спрямоване на встановлення пожежної сигналізації у гуртожитку. Під керівництвом адміністрації було організовано роботи зі встановлення систем автоматичної пожежної сигналізації з можливостями для оповіщення про пожежу та подальшого управління евакуацією у гуртожитку №3», – керівник управління майновим комплексом, очільник студмістечка Андрій Поставний.

Системи автоматичної пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу й управління евакуацією розроблені, як злагоджений комплекс технічних приладів і засобів, здатних своєчасно виявити потенційно небезпечні фактори пожежі (фіксація надмірного тепла, а також диму, полум’я тощо), щоб подати тривожні сигнали оповіщення про пожежу тим, хто перебуває в приміщенні, і безпосередньо черговому.

Фаховий коледж нафти і газу у 2021 році також брав участь у конкурсі заявок на отримання фінансування з Фонду розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти і за результатами конкурсу отримав фінансування понад 300 тисяч гривень, які спрямовані на часткову реалізацію проєкту по встановленню системи пожежної сигналізації у гуртожитку №2. Нині пожежна сигналізація вже встановлена.

«Важко переоцінити важливість обладнання приміщень для навчання і проживання подібними комплексами, адже у випадку виникнення надзвичайної ситуації, це, у першу чергу, дозволить зберегти життя і здоров’я студентів і співробітників, а також значно підвищує шанси на убезпечення державного майна і матеріальних активів університету від знищення через пожежу», – зазначає перший проректор – проректорка з науково-педагогічної роботи та економічного розвитку Олена Філонич.

Протягом 2019-2020 рр. у гуртожитках Полтавської політехніки відремонтували усі евакуаційні виходи і обладнали ключницями із запасними ключами, а представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій проводять зі студентами щорічні заняття з пожежної безпеки та попередження виникнення надзвичайної ситуації і об’єктові тренування.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»