2022-11-09

Вчені-економісти обговорили інноваційні механізми сталого розвитку економіки в умовах екзогенних викликів

3 листопада 2022 року науково-педагогічні працівники кафедри менеджменту і логістики Полтавської політехніки провели IX Міжнародну науково-практичну Інтернет-конференцію «Сучасні інноваційно-інвестиційні механізми розвитку національної економіки в умовах євроінтеграції», присвячену інноваційним механізмам в умовах екзогенних викликів та технологіям менеджменту сталого розвитку економіки за умов діджиталізації суспільства.

Вчені-економісти обговорили інноваційні механізми сталого розвитку економіки в умовах екзогенних викликів

На базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася IX Міжнародна науково-практична Інтернет – конференція «Сучасні інноваційно-інвестиційні механізми розвитку національної економіки в умовах євроінтеграції», проведена викладачами кафедри менеджменту і логістики Полтавської політехніки. До активного обговорення та наукових дискусій навколо актуальних питань сучасних євроінтеграційних процесів, інноваційних механізмів розвитку національної економіки, впровадження технологій менеджменту сталого економічного розвитку за умов діджиталізації та інформаційних технологій у вищій освіті долучилися науковці провідних українських та зарубіжних університетів, фахівці – практики та всі, чиї наукові інтереси стосуються вивчення і дослідження глобалізаційних економічних процесів. Через воєнний стан та активні бойові дії на території нашої країни масштабну наукову подію за участю вітчизняних та зарубіжних партнерів університету провели у змішаному форматі.

Цікаві наукові доповіді презентували вчені провідних закладів вищої освіти України, Сполучених Штатів Америки, Бразилії, Польщі, Молдови, представники вітчизняних підприємств та організацій, молоді науковці, PhD-студенти, студентська молодь закладів вищої освіти, що вже робить впевнені кроки в науці. У рамках конференції власним баченням вирішення проблем розвитку національної економіки в складних сучасних умовах поділилися 129 учасників - 18 докторів наук, 33 кандидати наук, 9 аспірантів та 69 здобувачів вищої освіти.

Відкрили роботу конференції доктор архітектури, професор, т.в.о. проректора з наукової та міжнародної роботи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Вадим Вадімов, кандидатка економічних наук, доцентка, заступниця директора Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки Ірина Крекотень та доктор економічних наук, професор, академік Української академії економічної кібернетики, заслужений економіст України, завідувач кафедри менеджменту і логістики Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Гришко, які відзначили масштабність та актуальність даного науково-освітнього заходу в непростих сучасних умовах.

«Незважаючи на активні бойові дії на території нашої держави, науковці провідних українських та зарубіжних університетів-партнерів продовжують працювати на благо європейської економіки, а академічна наука динамічно рухається вперед спільними зусиллями вчених, чиї напрацювання активно впроваджуються у сектор національної економіки. Численні масштабні науково – практичні конференції на базі Полтавської політехніки – яскравий приклад досягнення синергетичного ефекту у сфері науки, освіти та бізнесу, а наші напрацювання стануть позитивною мотивацією для нової генерації молодих науковців, які вже з університетської аудиторії прагнуть ефективно працювати на благо рідного народу. Бажаю учасникам конференції цікавих дискусій, наукового ентузіазму та плідної роботи!», – привітав доктор архітектури, професор, т.в.о. проректора з наукової та міжнародної роботи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Вадим Вадімов.

Модерував пленарне засідання доктор економічних наук, професор, академік Української академії економічної кібернетики, заслужений економіст України, завідувач кафедри менеджменту і логістики Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Гришко.

Учасники конференції працювали за наступними напрямками:

  • Інновації в умовах екстремальних екзогенних викликів та завдання сталого розвитку України в системі європейських координат;
  • Інноваційні технології менеджменту сталого розвитку економіки в умовах діджиталізації;
  • Інноваційні та інформаційні технології у вищій освіті: сучасні реалії та перспективи в умовах воєнного стану.

Власними напрацюваннями поділилися Ольга Комеліна, doctor of Economic Science, Professor (University of Passau, Germany), Boris Litvin, Principal Solution Architect, Amazon Web Services (New York, USA), Сас Н., д.п.н., доцент, запрошений міжнародний дослідник І категорії Федерального інституту Парана (м. Курітіба, Бразилія).

На пленарному засіданні конференції зі змістовними науковими доповідями також виступили Сергієнко В.П., д.п.н., професор, директор Навчально-наукового інституту перепідготовки, підвищення кваліфікації та доуніверситетської підготовки, академік АН вищої освіти України, заслужений працівник освіти України та Шевченко О.В., д.е.н., доцент Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Після завершення пленарного засідання учасники конференції працювали у трьох секціях «Інновації в умовах екстремальних екзогенних викликів та завдання сталого розвитку України в системі європейських координат»,«Інноваційні технології менеджменту сталого розвитку економіки в умовах діджиталізації», «Інноваційні та інформаційні технології у вищій освіті: сучасні реалії та перспективи в умовах воєнного стану», де активно обговорювали представлені доповіді, обмінювались результатами наукових досліджень, цікавими ідеями, практичним досвідом та визначили актуальні пріоритети розвитку економіки під час воєнного стану.

Підводячи підсумки конференції, вчені та науковці – практики з різних куточків світу домовилися про подальшу науково – освітню співпрацю у сфері реалізації спільних наукових проєктів і публікацій. За результатами роботи конференції наукові роботи учасників будуть надруковані у науковому фаховому віснику Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» «Економіка і регіон» (фахове видання), що входить до наукової міжнародної бази даних Index Copernicus.

Нагадаємо, минулого року вчені-економісти обговорили особливості розвитку національної економіки в євроінтеграційних умовах, а науковці – фінансисти обговорили розвиток фінансового ринку України в умовах сучасних глобалізаційних змін.

Раніше науковці-філологи обговорили ефективні кейси іншомовної підготовки фахівців.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»