2022-12-07

У політехніці відзначили кращих курсантів військової кафедри і подарували захисникам концерт-подяку

З нагоди Дня Збройних сил України в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли урочистості за участі захисників України та меморіальне вшанування полеглих. Ректор університету Володимир Онищенко відзначив кращих курсантів військової кафедри політехніки, а почесним гостям подарували концерт-подяку.

У політехніці відзначили кращих курсантів військової кафедри і подарували захисникам концерт-подяку

6 грудня в Центрі культури та студентської творчості Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли урочистості з нагоди відзначення Дня Збройних сил України. На заході з нагоди свята були присутні почесні гості, справжні герої – представники Збройних сил України.

«Сьогодні ми відзначаємо День збройних сил України. Я щиро вітаю присутніх тут людей, які сьогодні боронять нашу державу від ворога. Сьогоднішній день особливий. Ми хотіли б подякувати захисникам та захисницям, які дарують нам можливість обіймати рідних, близьких,  проводити заняття аудиторно. Ми чи не єдиний університет, який забезпечує навчальний процес наживо. Ми дякуємо захисникам за можливість проведення наукових, спортивних заходів та за можливість жити нормальним життям.

Ціна велика. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять тих, хто, на жаль, не повернеться з поля бою. Щойно ми вшанували пам'ять випускників та студентів. Дякуємо їм за сьогоднішній день і за те, що Збройні сили України дають нам можливість проводити такі заходи.

Сьогодні я хотів би зазначити, що наша молодь надзвичайно патріотична. На прикладі власної сім'ї хочу зазначити, що мої діти залишаються в Україні, навчаються в Україні, люблять Україну і пишаються тим, що вони є Українцями й роблять все для того, щоб наші воїни здобули перемогу над ворогом. В університеті з самого початку війни, з 24 лютого, за ініціативи наших студентів було створено Волонтерський штаб Полтавської політехніки, який протягом 9 місяців зробив і ще зробить багато добрих і корисних справ для ЗСУ.

Сьогодні ми низько вклоняємо голови перед нашими захисниками. Дякуємо вам за можливість виконувати свої професійні обов’язки. Наші ЗСУ є прикладом для інших армій світу, наші воїни – армія №1, кращі у світі люди, які показують всім приклад незламності, боронять свою територію і б’ють ворога. Бажаю всім міцного здоров’я, витримки, подальших перемог і, безумовно, слава Збройним Силам України! Слава Україні!» – привітав зі святом ректор університету, доктор економічних наук, професор, підполковник запасу Володимир Онищенко.

Скорботним покладанням квітів вшанували пам'ять тих, хто, на жаль, залишився назавжди молодим і їх життя завершилось на полі бою. Серед полеглих Героїв — випускники і студенти нашого університету.

Від всього багатотисячного колективу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Подякою «За незламність, нескореність, мужність, силу духу, патріотизм і колосальну жагу до перемоги над ворогом» нагороджено командира окремої зведеної штурмової роти Полтавської РТЦК та СП «ОДІН», полковника Олександра Локвиненка та особовий склад окремої зведеної штурмової роти.

«Хочу подякувати колективу Полтавської політехніки за запрошення. Я завжди казав про те, що День Збройних сил України для наших військових більш значущий день, ніж День народження. Але хочу висловити свою думку, ЗСУ – це озброєні сили. Я вважаю, що зараз кожна людина озброєна: хто словом, хто ділом. День Збройних сил України – це день кожного з нас. Волонтери озброєні допомогою, виконавці пісень – словом, науковці – знаннями, військові – з автоматом в руках професійно знищують ворога на передовій. Це наше з вами спільне свято», – зазначив Олександр Локвиненко.

 

Також з нагоди Дня Збройних сил України найкращих студентів військової кафедри Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» нагородили відзнаками університету.

Відповідно до Наказу ректора Грамотами «За високі досягнення в навчанні з військової підготовки та з нагоди 31 річниці Збройних сил України» нагородили:

  • Плешкая Данила;
  • Перепелицю Єгора;
  • Сухіну Сніжану;
  • Чернуху Олексія;
  • Голобородька Миколу;
  • Пурчака Михайла;
  • Солов’я Нікіту;
  • Лебединського Сергія.

Озброєні талантом вокалісти — Абіє, Маша Серба і Артем Лоік запалили на сцені, подарувавши виконання сучасної патріотичної української музики.

Студентка факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки Марія Серба подарувала зворушливу пісню.

Випускник Полтавської політехніки, засновник Волонтерського штабу полтавської політехніки, керівник Центру культури та студентської творчості університету, відомий реп-виконавець Артем Лоік зачитав нашим захисникам свої патріотичні вірші та разом з учасницею шоу «X-фактор» та «Голос країни» Абіє заспівали для слухачів свої кращі пісні – «Крила», «Україні», «UA» та «Лютує», що є спільним творчим проєктом виконавця зі студентами Полтавської політехніки.

Цього ж дня волонтери політехніки привітали захисників зі святом і відвідали поранених у госпіталі.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»