2024-03-18

Всесвітній тиждень грошей: викладачі та студенти політехніки дізналися як діяти у випадках фішингового та телефонного шахрайства

Науково-педагогічні працівники та студенти спеціальності 071 Облік і оподаткування кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки взяли участь у вебінарі «Безпечні платежі: ключові аспекти для власників платіжних карток», присвяченому Всесвітньому тижню грошей. Учасники дізналися як діяти у випадках фішингового та телефонного шахрайства, ненадання товарів тощо.

Всесвітній тиждень грошей: викладачі та студенти політехніки дізналися як діяти у випадках фішингового та телефонного шахрайства

У період з 18 по 24 березня 2024 року Україна разом з іншими країнами світу відзначає Global Money Week – Всесвітній тиждень грошей. До серії науково-освітніх та просвітницьких івентів, майстер-класів, практичних вебінарів активно долучаються фахівці фінансово-економічної сфери, представники наукової академічної спільноти, викладачі та студенти провідних українських університетів, які обмінюються набутим досвідом та ефективними лайфхаками як не потрапити у пастку шахраїв та вміло дотримуватися основних принципів фінансової грамотності. Головне гасло проведення цьогорічних заходів – «Захистіть свої гроші, убезпечте своє майбутнє».

18 березня 2024 року викладачі кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування та здобувачі вищої освіти групи 401-ЕО спеціальності 071 Облік і оподаткування Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяли участь у вебінарі «Безпечні платежі: ключові аспекти для власників платіжних карток», присвяченому Всесвітньому тижню грошей.

У рамках організованого командою Центру фінансових знань «Талан» вебінару учасники дізналися чимало корисних практичних кейсів – як уникати найпоширеніших схем фішингового та телефонного шахрайства, псевдовиплат допомоги, ненадання товарів тощо. До обговорення актуальної проблематики зловмисних дій у сучасному інформаційному світі долучилася провідний фахівець Управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності Національного банку України Тетяна Машлаковська, яка поділилася зі студентською молоддю як убезпечити себе та власні фінанси від шахрайських дій. Спільно зі спікерами учасники вебінару обговорили які дані не варто ні в якому разі розголошувати стороннім людям та які конкретні дії допоможуть зберегти персональну інформацію у безпеці.

Науково-педагогічні працівники та студенти кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки висловлюють слова щирої вдячності команді проєкту Національного банку України – Центру фінансових знань «Талан» за надану унікальну можливість підвищити рівень власної обізнаності у сфері фінансових шахрайств.

Нагадаємо, Всесвітній тиждень грошей – це щорічна міжнародна освітня кампанія з підвищення фінансової обізнаності, метою якої є звернути увагу суспільства на важливість розвитку фінансової свідомості дітей та молоді, поступового опановування ними необхідних знань, умінь, навичок, формування менталітету і поведінкової моделі, потрібних для прийняття зважених фінансових рішень, досягнення фінансового добробуту та стійкості.

Цьогоріч Global Money Week відзначається у період з 18 по 24 березня 2024 року. Вже традиційно офіційним координатором Global Money Week в Україні є Національний банк, який підготував низку івентів із фінансової грамотності, ураховуючи різні вікові групи та формати участі – конкурси для дошкільнят, учнів і студентів, науково-педагогічних працівників, для найактивніших закладів освіти, змагання European Money Quiz 2024, вебінари та віртуальні екскурсії від експертів і партнерів Національного банку України.

Нещодавно студенти-фінансисти опановують навички роботи з CRM у навчальному центрі Apple «IT Finance», науковиці політехніки успішно пройшли стажування на базі аутсорсингової компанії, науковиці політехніки вдосконалили професійні навички на освітніх курсах від Нацбанку, а науковиці-фінансисти стали менторками Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»