2024-04-15

Викладачка Полтавської політехніки пройшла відбір на участь у програмі підвищення кваліфікації від USAID

Старша викладачка кафедри комп'ютерних та інформаційних технологій і систем Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олена Гайтан пройшла відбір на участь у 12-місячній програмі підвищення кваліфікації для викладачів закладів вищої освіти від USAID Cybersecurity Activity.

Викладачка Полтавської політехніки пройшла відбір на участь у програмі підвищення кваліфікації від USAID

Під час програми учасники проходитимуть навчання за міжнародними програмами EC-Council, лідера у сертифікованому навчанні з кібербезпеки. По завершенню кожного навчального курсу в рамках програми передбачено проходження міжнародної галузевої сертифікації для підтвердження набутих знань.

Для визначення учасників програми було проведено жорсткий відбір шляхом вхідного тестування, в якому взяли участь 83 викладачі з провідних університетів України. За результатами відбору було визначено 10 кандидатів з найвищим балом для проходження підвищення кваліфікації. Завдяки цьому Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» увійшов до переліку закладів вищої освіти, викладачі яких долучилися до програми.

«Рішення про участь у програмі було нелегким, висока конкуренція на участь, надання навчальних матеріалів та сертифікація англійською мовою, а також жорсткі умови проходження програми з огляду на специфіку галузі викликали сумніви. Деякі викладачі навіть відмовилися від участі у програмі після озвучування умов проходження курсу. Проте ця програма є чудовою можливістю поглибити власні знання та навички, інтегрувати їх у освітній процес за спеціальностями галузі 12 Інформаційні технології, а також обмінятися досвідом з колегами з інших закладів освіти», – прокоментувала науковиця Полтавської політехніки Олена Гайтан.

На думку науковиці, програма дозволить якісно підсилити кадровий склад за освітніми програмами 125 Кібербезпека, 122 Комп’ютерні науки та 123 Комп’ютерна інженерія, принести міжнародний досвід впровадження найкращих практик з інформаційної та кібербезпеки у навчальний процес.

За словами організаторів проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», програма підвищення кваліфікації для викладачів закладів вищої освіти має на меті не лише покращити професійні навички учасників, а й сприяти впровадженню інноваційних методик викладання, що, без сумніву, збагатить навчальний процес та підвищить якість кіберосвіти в Україні. «Ми прагнемо створити сприятливе середовище для обміну досвідом, ідеями та найкращими практиками між викладачами закладів вищої освіти з різних регіонів України», - зазначають організатори.

Підвищення професійної кваліфікації за програмою USAID Cybersecurity Activity розпочнеться вже за декілька тижнів. Бажаємо науковиці ефективного навчання, підготовки та успішного проходження галузевої сертифікації.

Нагадаємо, у політехніці заклали сад безперервного цвітіння: посадили магнолії, бузок і різні декоративні дерева.

Нещодавно проєкт створення інноваційного цифрового хабу Центральної України вийшов до фіналу нацвідбору, в університеті стартувало викладання навчального модулю Жан Моне «Європейський досвід інформаційної безпеки та систем захисту інформації в сучасних умовах масштабних кібератак», представниці політехніки взяли участь у презентації програм міжрегіонального співробітництва ЄС Interreg Europe та URBACT.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»