2024-05-22

Визначили команду-переможницю обласного етапу змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з черлідингу

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся обласний етап змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з черлідингу серед учнів закладів середньої загальної освіти. За першість змагалися п’ять команд з Полтави, Кременчука, Опішні, Лубенської та Миргородської територіальних громад. Команда-переможниця Опішнянського ліцею представить Полтавщину на всеукраїнському етапі змагань.

Визначили команду-переможницю обласного етапу змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з черлідингу

На надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся обласний етап змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з черлідингу серед учнів закладів середньої загальної освіти.

Відзначимо, проєкт «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» створений за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, реалізується Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України та підтримується Полтавською обласною військовою адміністрацією. Головна мета – залучення школярів до розвитку занять спортом, виховання лідерських якостей через спорт, створення можливостей для самовираження, відчуття командного духу та дружнє спілкування, психоемоційна підтримка та здійснення подорожей разом з командою.

Масштабний спортивний івент відбувся за всебічної підтримки ректора Полтавської політехніки, керівника Спортивної студентської спілки в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, заслуженого працівника освіти України, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка, начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марини Трохименко та Полтавської обласної федерації з черліденгу.

Вже традиційно присутні вшанували загиблих захисників і захисниць України, мирних жителів, постраждалих внаслідок російської збройної агресії, Хвилиною мовчання.

Майбутню спортивну еліту мужньої та незламної країни привітали почесні гості - ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Спортивної студентської спілки в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, начальниця Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко, декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, президент Полтавської обласної федерації з черліденгу, суддя національної категорії, головний суддя змагань Сергій Синиця, голова спортивного клубу Полтавської політехніки, майстер спорту України міжнародного класу з військово -спортивних багатоборств Нікіта Соловей, амбасадор проєкту  «Пліч -о -пліч» Юрій Шавиро, представник спонсора змагань Євгенія Мартиненка Микита Селезньов, які побажали учасникам подальших вагомих досягнень на шляху до вершин спортивного Олімпу.

«Шановні учасники змагань, дорогі діти, надзвичайно приємно сьогодні спостерігати за вашими спортивними успіхами, бачити десятки щирих усмішок і пишатися світлим майбутнім нашої вільної духом та незалежної країни! Радіємо, що обласний етап змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з черлідингу відбувається у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» - класичному університеті, де всебічно опікуються розвитком молодіжного та учнівського спорту, популяризують здоровий спосіб життя та фізичні активності.

Глибоко задоволений вашими гарними виступами, ви - класні, усміхнені, позитивні. Це наша відповідь спільному ворогу, який намагається нас загнати у темряву, але, попри війну, у дітей України має бути щасливе майбутнє. Дякуємо Збройним Силам України за надану можливість проводити конкурси, за ваші посмішки та глибоке бажання перемагати в обраному спорті. Зичу подальших успіхів, миру та процвітання!. Слава Україні!», - наголосив ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Спортивної студентської спілки в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

За словами начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марини Трохименко, кожного разу такі змагання мотивують відчувати неймовірну гордість за молоді спортивні таланти Полтавщини.

«Шановні учасники, ви - неймовірні, адже даруєте класні емоції, ваші викладачі, наставники ідуть з вами пліч - о - пліч, надихаючись вашим талантом. З вами ваші освітні заклади, громади, з вами ми і наша Україна, яка неодмінно переможе. Бажаю зростання майстерності, нових чудових виступів, адже ця ліга продовжуватиметься з року в рік. А найкраща команда поїде з талісманом  змагань - Лісовим котом до столиці представляти Полтавщину», - зазначила очільниця Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації.

Мотивуючі настанови прозвучали також від президента Полтавської обласної федерації з черліденгу, судді національної категорії, головного судді змагань Сергія Синиці: «Ви всі - величезні молодці, бо здобули право виступати на обласному етапі та показали рівень своєї спортивної майстерності. Нагадаю, команди оцінюються за 10 основними критеріями у суддівських протоколах, тому щиро вболіваємо за усі команди, а команда -переможниця 16 червня поїде підкорювати столицю».

За першість та право представити Полтавщину на всеукраїнському етапі змагань змагалися п’ять шкільних команд з Полтави, Кременчука, Опішні, Лубенської та Миргородської територіальних громад, які вибороли першість під час шкільного, районного, міського етапів змагань.

Видовищні виступи продемонстрували команди з черлідингу Комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа №26 Полтавської міської ради Полтавської області», Кременчуцької гімназії № 31, Попівської гімназії Миргородського району, Опорного закладу «Вовчицький ліцей імені В.Ф. Мицика Лубенської міської ради» та Опішнянського ліцею.

У перервах між виступами команд-учасниць відбулися показові виступи збірної команди Полтавської обласної федерації черлідингу, студентки першого курсу факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, членкині збірної команди України з черлідингу Єлизавети Сорокіної та джаз-команд Полтавської обласної федерації черлідингу.

Переможницею змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з черлідингу стала команда Опішнянського ліцею, яка представить Полтавщину на всеукраїнському рівні 16 червня у столиці.

До трійки лідерів також увійшли команди Кременчуцької гімназії № 31 та Комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа №26 Полтавської міської ради Полтавської області».

Переможці та учасники відзначені почесними нагородами, грамотами та солодкими подарунками від спонсорів змагань.

По завершенню церемонії нагородження усі бажаючі зробили світлини на згадку з головним талісманом змагань.

Нагадаємо, випускниця та студент університету стали золотими призерами командного Чемпіонату України з легкої атлетики серед дорослих та молоді.

Нещодавно на базі політехніки відбувся обласний фестиваль «Мама, тато, я – активна сім’я», а співробітники ДТЕК Нафтогаз провели комплексні спортивні змагання.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»