2023-01-24

Як ефективно підготуватися до виконання НМТ з української мови

НМТ у 2023 році складатиметься з трьох частин, першим предметом буде українська мова, цей блок складатиметься з 30 завдань, Зміст завдань блоку тесту з української мови буде відповідати чинній програмі ЗНО з української мови та охоплюватиме всі мовні теми, передбачені шкільним курсом української мови.

Як ефективно підготуватися до виконання НМТ з української мови

Національний мультипредметний тест (НМТ) у 2023 році складатиметься з трьох частин. Першим предметом буде українська мова, цей блок складатиметься з 30 завдань, з-поміж яких:

  • 10 завдань з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів;
  • 15 завдань з вибором однієї правильної відповіді з п’яти варіантів;
  • 5 завдань на встановлення відповідності (потрібно встановити по 4 «логічні пари»).

Зміст завдань блоку НМТ з української мови буде відповідати чинній програмі ЗНО з української мови та охоплюватиме всі мовні теми, вивчення яких передбачено у шкільному курсі української мови.

За виконання завдань блоку національного мультипредметного тесту з української мови вступники зможуть отримати від 0 до 45 балів.

Для того щоб отримати високий результат, необхідно ретельно працювати над шкільною програмою з української мови, відвідуючи онлайн або офлайн уроки, які проводять ваші вчителі.

Якісно підготуватися до майбутнього тестування допоможе й самостійне тренування. Регулярно виконуючи тести ЗНО з української мови за минулі роки, вступники зможуть повторити весь теоретичний матеріал, застосовуючи його на практиці.

А завдання з української мови, згруповані за певними темами, які відповідають програмі, дозволять відпрацювати найбільш проблемні розділи, приділивши їм максимум уваги при підготовці.

Якщо при виконанні тих чи інших завдань будуть виникати питання щодо правильності відповідей, абітурієнти можуть скористатися коментарями до тестів з української мови минулих років, які надані провідними фахівцями з підготовки до тестування.

Окрім того, представлений на сайті перелік слів з правильними наголосами до ЗНО-2023  допоможе отримати гарний результат за виконання завдань розділу «Орфоепія».

Для поширення свого лексичного запасу та відмінного виконання завдань з теми «Фразеологія» майбутні учасники НМТ можуть скористатись переліком фразеологізмів для підготовки до ЗНО/НМТ з української мови.

Усі бажаючі можуть спробувати свої сили й пройти онлайн демоверсію національного мультипредметного тесту.

Також майбутні вступники можуть скористатися новим сервісом з підготовки до мультитесту. На сервісі представлені сім тренувальних варіантів мультитесту, які складені відповідно до вимог цьогорічного тесту.

Регулярне виконання тестових завдань з української мови онлайн, максимально наближених до запропонованих під час реального тестування, дозволить призвичаїтися до роботи в середовищі онлайн-тестувальників та отримати результат, який стане перепусткою до омріяного закладу вищої освіти.

Для отримання оперативної інформації про проведення ЗНО та вступної кампанії приєднуйтесь до каналу Вступ. ОСВІТА. UA в Telegram або сторінок Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.

Раніше блок завдань НМТ з історії України значно розширений, вступники зможуть обирати спеціальності з різними комбінаціями НМТ, при вступі не будуть використовувати середній бал атестата. абітурієнти з окупованих територій вступатимуть дистанційно.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»