2023-01-24

Блок завдань НМТ з історії України значно розширений

Вступники 2023 року, які оберуть третім предметом національного мультипредметного тесту (НМТ) історію України, працюватимуть з завданнями, які охоплять період у 5 століть. Усього блок міститиме 30 завдань, а для отримання позитивного результату тестування за шкалою 100–200 балів вступнику необхідно буде набрати не менше 6 тестових балів.

Блок завдань НМТ з історії України значно розширений

Вступники 2023 року, які оберуть третім предметом національного мультипредметного тесту (НМТ) історію України, працюватимуть з завданнями, які охоплять період у 5 століть.

Відповідно до характеристики тестів, що будуть застосовані в 2023 році, завдання будуть стосуватись історичного періоду «Історія України (друга половина XVI – початок XXI ст.»).

Усього блок завдань з історії України міститиме 30 завдань – 20 завдань з вибором однієї правильної відповіді, 4 завдання на встановлення «логічних пар», 3 завдання на встановлення послідовності та 3 завдання з вибором 3 відповідей із 7 запропонованих.

Для отримання позитивного результату тестування за шкалою 100–200 балів вступнику необхідно буде набрати не менше 6 тестових балів. Максимальна кількість тестових балів за цей предметний блок НМТ дорівнює 54 балам.

Для порівняння, учасники НМТ у 2022 році під час тестування працювали із завданнями, що стосуються історичного періоду: «Історія України 1914 р.– початку ХХІ ст.», тобто з темами, які раніше були складниками ДПА у формі ЗНО з історії України.

Для отримання позитивного результату за шкалою 100-200 балів з кожного предмета учаснику буде необхідно набрати не менше 10% від загальної кількості тестових балів.

Детальніше про особливості проведення НМТ у 2023 році тут.

Для отримання оперативної інформації про проведення НМТ та вступної кампанії -2023 приєднуйтесь до каналу Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

Нагадаємо, представлено модель вступної кампанії до закладів вищої освіти.

Раніше вступники зможуть обирати спеціальності з різними комбінаціями НМТ, при вступі не будуть використовувати середній бал атестата, абітурієнти з окупованих територій вступатимуть дистанційно, прохідні бали з усіх предметів національного мультипредметного тесту (НМТ) підвищено.

 

 Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»