2023-09-01

Колектив ННІ ФЕУП обговорив результати вступної кампанії, оновлення матеріально-технічної бази та перспективи діяльності у новому навчальному році

31 серпня відбулося засідання зборів трудового колективу Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки. Керівництво навчально-наукового інституту та співробітники кафедр обговорили поточні результати вступної кампанії 2023 року, оновлення матеріально-технічної бази кафедр до нового навчального року і проаналізували стратегічні напрямки наукової та міжнародної діяльності потужного структурного підрозділу.

 Колектив ННІ ФЕУП обговорив результати вступної кампанії, оновлення матеріально-технічної бази та перспективи діяльності у новому навчальному році

На зборах трудового колективу Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права під головуванням директорки – доктора економічних наук, професора Світлани Онищенко розглянули результативність роботи кожного викладача та співробітника у минулому навчальному році, проаналізували ефективність запроваджених освітніх і наукових інновацій та визначили стратегічні напрямки розвитку у прийдешньому 2023/2024 навчальному році. 

Поточні результати вступної кампанії показують високу результативність і популярність спеціальностей, за якими здійснюється підготовка у Навчально-науковому інституті фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – станом на 31.08.2023 року на перший курс бакалаврату уже зараховано 413 здобувачів вищої освіти і почалась друга хвиля зарахування. Про попередні результати вступної кампанії доповів відповідальний секретар приймальної комісії ННІ ФЕУП, кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Віталій Свічкарь.

До ТОП-5 найпопулярніших спеціальностей увійшли: 073 «Менеджмент», 075 «Маркетинг», 292 «Міжнародні економічні відносини», 072 «Фінанси, банківська справа. Страхування та фондовий ринок» (ІТ-фінанси) та 073 «Менеджмент (Логістика)». Також у фокусі уваги цьогорічних вступників спеціальності 081 «Право», 076 «Підприємництво та торгівля», 281 «Публічне управління та адміністрування».

«Маємо численні здобутки, якими можемо сміливо пишатися – у цьому році ми здійснили максимальний набір вступників за спеціальностями фінансово-економічних напрямків, кількість здобувачів вищої освіти, що вступили на бакалаврат, перевершила минулорічні показники.

Ми виважено підійшли до аналізу ефективності діяльності всього колективу за минулий 2022-2023 навчальний рік, визначили які інновації зможуть ще більше підвищити якість освітніх послуг. Наразі активно готуємося до проходження акредитаційних процедур за окремими спеціальностями, осучаснюємо матеріально-технічну базу, напрацьовуємо нові практичні кейси, що дадуть змогу нашим викладачам готувати конкурентоспроможних випускників.

Розуміючи, що молодь – майбутнє повоєнної України, робимо все задля того, аби ініціативні, амбітні юнаки та дівчата отримували саме ті знання, які стануть в нагоді нашій молодій європейській державі», – прокоментувала очільниця Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права, доктор економічних наук, професор Світлана Онищенко.

Значну увагу приділили підготовці матеріально-технічної бази та реновації аудиторного фонду кафедр Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права. Завідувачі кафедр висловили колективу подяку адміністрації університету та особисто ректору Володимиру Онищенку за вагому підтримку у питаннях модернізації існуючої лабораторної бази структурного підрозділу. Відзначено, що оновлені навчальні аудиторії кафедри публічного управління, адміністрування та права, міжнародних економічних відносин та туризму, фінансів, банківського бізнесу та оподаткування, які будуть використовуватися в освітньому процесі уже з початку нового навчального року.

Про особливості організації акредитаційних процедур присутніх поінформував директор Департаменту організації навчального процесу, акредитації та ліцензування Олег Максименко, який наголосив на важливих факторах проходження цієї надзвичайно важливої для освітнього закладу процедури.

Заступниця директорки Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права, кандидатка економічних наук, доцентка Ірина Крекотень презентувала змістовну доповідь щодо стану і стратегічних перспектив наукової та міжнародної діяльності кафедр. За словами науковиці, інститут має цілу низку вагомих досягнень, серед яких – численні перемоги студентів на наукових конкурсах, масштабна участь молоді у міжнародних програмах академічної мобільності на базі провідних європейських університетів-партнерів, співпраця з провідними закладами вищої освіти світу. 

На завершення зборів члени трудового колективу Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» ухвалили відповідну резолюцію і привітали колегу з ювілеєм – Віктора Гришка, кандидата економічних наук, доцента кафедри менеджменту і логістики.

Нещодавно ректор політехніки презентував проміжні результати вступної кампанії на серпневій конференції педагогічних працівників Полтавської громади, та взяв участь у дискусії про кадрову стратегію в енергетиці, а Полтавська політехніка приєдналась до Болонського хабу і підвищує якість освіти за підтримки європейських експертів.

Раніше учасники довгострокової програми академічної мобільності розповіли про особливості навчання у Гренландії, а магістрантки університету стали призерками Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт спеціальності «Облік і оподаткування».

 

Медіацентр 

Національного університету 

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»