2023-02-19

Команда політехніки перемогла на відкритому Всеукраїнському турнірі з фінансової грамотності «FinCup-2022»

Студентська команда Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стала переможницею відкритого Всеукраїнського турніру з фінансової грамотності «FinCup-2022». Магістри політехніки поділилися лайфхаками з фінансової грамотності, презентувавши у форматі репортажу активну позицію викладачів та студентів у розвитку благодійництва як частини фінансово грамотної поведінки.

Команда політехніки перемогла на відкритому Всеукраїнському турнірі з фінансової грамотності «FinCup-2022»

Упродовж листопада 2022 року - січня 2023 року магістри спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяли активну участь у відкритому Всеукраїнському турнірі з фінансової грамотності «FinCup-2022», проведеному з метою створення основ для підвищення фінансової грамотності учнівської молоді та студентства, як необхідної умови підвищення рівня та якості життя.

Організаторами масштабної науково – освітньої події виступили Міністерство освіти і науки України, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна та громадська організація «Діловий клуб «Партнер». Діяльність учасників національного проєкту з фінансової грамотності координувала Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» представляла команда «Фінанси політехніки», до складу увійшли:

  • Марія Бєлкіна – капітан команди, студентка групи 501 – УФБ Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;
  • Іван Вертебний, студент групи 501 – УФБ Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;
  • Тетяна Загорулько, студентка групи 501 - УФБ Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;
  • Олександр Науменко, студент групи 501 – УФБ Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;
  • Валерія Пантась, студентка групи 501 – ЕФ Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;
  • Богдан Таранець, студент групи 501 – УФБ Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права, срібний призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціалізації «Страхування».

Команда відмінно впоралася з поставленими завданнями, підтвердивши високий рівень фінансової грамотності у першому конкурсному етапі. Під час творчого турніру, де члени висококваліфікованого журі оцінювали наукові роботи 10 учасників, команда Полтавської політехніки презентувала інноваційний проєкт - презентувала тему «Фінансова грамотність як основа оптимізації фінансової поведінки в умовах глобальної трансформації» у цікавому незвичному форматі. Магістри провели відеорепортаж з Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», у якому відобразили активну позицію студентської молоді та викладачів університету в розвитку благодійництва як частини культури фінансово грамотної поведінки.

За рівнем розкриття тематики, креативністю сценарію, змістовністю, логічністю, доступністю та оформленням творчої роботи члени журі оцінили конкурсну роботу високими балами, що дозволило команді потрапити до фіналу. Готувала команду кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Вовченко.

За результатами трьох турів Всеукраїнського турніру з фінансової грамотності «FinCup-2022» команда «Фінанси політехніки» серед 44 команд закладів вищої освіти виборола призове місце та нагороджена дипломом ІІІ ступеня.

За високий рівень підготовки команди-переможця тренерка Оксана Вовченко отримала особисту подяку від організаторів конкурсу.

Учасники команди «Фінанси політехніки» та їхня наставниця - кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Вовченко висловлюють слова щирої вдячності організаторам відкритого Всеукраїнського турніру з фінансової грамотності «FinCup-2022» за реалізацію на високому рівні важливого освітнього проєкту, який об’єднав навколо поняття фінансової грамотності небайдужу молодь з різних куточків України і навіть з-за її меж.

Від імені науково – педагогічного та студентського колективу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вітаємо команду – переможницю, тренера і кафедру фінансів, банківського бізнесу та оподаткування. Зичимо міцного здоров’я, життєвої енергії, наснаги у сфері підвищення рівня фінансової грамотності, розвитку раціональної фінансової поведінки! Навчайтеся, працюйте та надихайтеся на подальші звершення на благо відновлення та відбудови нашої країни!

Нагадаємо, Полтавська політехніка отримала відзнаку Національного банку за активну участь у всеукраїнській ініціативі «Марафон добрих справ», а завідувачка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування нагороджена почесним званням «Заслужений працівник Полтавської політехніки».

Раніше шестеро студенток ННІ фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки навчаються за довгостроковою програмою академічної мобільності в Латвії.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»