2023-02-15

Шестеро студенток політехніки навчатимуться за довгостроковою програмою академічної мобільності в Латвії

Шестеро студенток Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки навчатимуться за довгостроковою програмою академічної мобільності Erasmus+ в Інституті транспорту і зв’язку в Латвії. Майбутні професіонали вдосконалять комунікативні навички, відвідають визначні місця та познайомляться з культурним колоритом міста.

Шестеро студенток політехніки навчатимуться за довгостроковою програмою академічної мобільності в Латвії

Шестеро студенток Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Наталію Ващенко, Вікторію Сторчову, Анастасію Ширяєву, Олександру Лаптєву, Анну Джерю, Єлизавету Кушніренко прийняв Інститут транспорту і зв’язку (TSI – Transport and Telecommunications Institute) на довготривале навчання за програмою академічної мобільності Erasmus+. Упродовж весняного семестру 2022 – 2023 навчального року ( з 13 лютого 2023 року по 30 червня 2023 року) дівчата навчатимуться та опановуватимуть нові навички у латвійському університеті – партнері.

Варто відзначити, що програма реалізується у рамках угоди про науково – освітню співпрацю, підписаної у січні 2023 року між Полтавською політехнікою та ризьким Інститутом транспорту і зв’язку (TSI – Transport and Telecommunications Institute). Зміст підписаної угоди вже успішно реалізують - Інститут транспорту і зв’язку запросив на навчання у весняному семестрі за програмою академічного обміну Erasmus+ KA 1 шістьох студенток, яким покрили транспортні витрати та надали грантову підтримку у розмірі 1050 євро/місяць.

По приїзду до Риги студенток привітно зустріли голова відділу міжнародних зав’язків Інституту транспорту і зв’язку Azelika Smagina та координаторка по роботі з іноземними студентами Aleksandra Abraite. Учасницям обміну вручили пам’ятні подарунки та поселили у комфортабельному студентському готелі 1Home, що знаходиться через дорогу від навчальних будівель, обладнаному усіма зручностями і безкоштовним WiFi.

Під час навчання у Ризі студентки Полтавської політехніки опановуватимуть навчальні дисципліни «Податки і оподаткування», «Управління проєктами», «Управління змінами», «Цифровий маркетинг», «Міжнародна бізнес-комунікація, корпоративна відповідальність та етика», «Транспортна логістика», «Маркетинг», «стандартизація і контроль якості», «Організаційна поведінка та лідерство».

«Програми мобільності Erasmus+ КА1 є чудовою можливістю безкоштовно навчатись у зарубіжному університеті – партнері упродовж одного чи кількох семестрів, побачити нову країну, познайомитися з її культурою, поглибити знання з профільних предметів, вдосконалити комунікативні навички та міжкультурні компетенції.

Твердо переконані, що отримані знання та практичні навички майбутні професіонали зможуть успішно використовувати при опануванні обраного фаху в рідному університеті», – розповіла координаторка програми, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анна Павельєва.

Ризький Інститут транспорту та зв’язку TSI був заснований у 1999 році на базі знаменитого Ризького авіаційного інституту та не менш відомого Ризького червонопрапорного інституту інженерів цивільної авіації. Заклад вищої освіти має безстрокову акредитацію на території Латвії і вже майже сто років надає спеціалізовану технічну освіту за такими напрямками як авіація, ІТ, транспорт і логістика, електроніка, економіка.

Наразі в Інституті транспорту і зв’язку навчається три тисячі студентів з Латвії та багатьох інших країн світу. TSI вважається найкращим латвійським технічним освітнім закладом і на сьогоднішній день є єдиним технічним освітнім закладом країни, який відмінно поєднує класичні та інноваційні підходи, останні технологічні розробки та практичний досвід плеяди науковців.

Нагадаємо, четверо студенток політехніки навчаються за програмою обміну в Поморській академії.

Раніше студентка Вікторія Мазняк стала бронзовою призеркою ІІІ етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, випускниця політехніки створила проєкт «розумної» зупинки громадського транспорту у Полтаві, а дипломну роботу присвятила благоустрою у Мілані, а ще один випускник, керівник Центру культури і студентської творчості, засновник Волонтерського штабу університету Артем Лоік презентував ліричну збірку «Моя війна» та провів благодійний культурний вечір.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»