2024-03-25

Майбутні правники та управлінці ознайомилися з діяльністю Полтавської обласної ради

Студенти Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки стали учасниками освітнього квесту – майбутні фахівці у сфері юриспруденції та державного управління детально вивчали специфіку діяльності Полтавської обласної ради.

Майбутні правники та управлінці ознайомилися з діяльністю Полтавської обласної ради

25 березня студенти першого курсу спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування та 081 Право Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали активними учасниками квесту «QUEST-TOUR зі студентських аудиторій до кабінетів влади», під час якого поспілкувалися зі співробітниками апарату та депутатами Полтавської обласної ради, ознайомилися з специфікою діяльності регіональних органів виконавчої влади та публічного управління, відвідали ключові локації Полтавської обласної ради.

Нагадаємо, серія науково – освітніх та просвітницьких івентів для студентської молоді класичного університету на базі Полтавської обласної ради відбувається у рамках Меморандуму про співпрацю та партнерство між Національним університетом імені Юрія Кондратюка і Полтавською обласною радою з метою ознайомлення майбутніх фахівців з можливостями і ресурсами органів місцевого самоврядування, Полтавської обласної ради та Полтавської обласної державної адміністрації. Налагоджений багаторічний конструктивний діалог має систематично підвищувати рівень обізнаності молодих громадян з системою органів місцевого самоврядування, роботою регіональних органів виконавчої влади та позитивно мотивувати амбітних молодих людей вступати на державну службу задля підвищення економічного та соціального добробуту Полтавського регіону.

У заході взяли участь голова постійної комісії з питань освіти, науки та культури, депутат Полтавської обласної ради Олег Діденко, заступниця керівника апарату – керуюча справами виконавчого апарату Полтавської обласної ради Тамара Синявська, асистентка кафедри публічного управління, адміністрування та права університету Валерія Шульга, студенти ННІ ФЕУП Полтавської політехніки.

Варто відзначити, що першокурсники спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування та 081 Право отримали чудову нагоду здобути нові практичні знання у дещо незвичному форматі – для студентської молоді влаштували «QUEST-TOUR» владними кабінетами. У ролі креативного гіда виступив депутат Полтавської обласної ради Олег Діденко, який розповів присутнім про основні повноваження облради, специфіку роботи депутатського корпусу і охарактеризував напрямки їхньої діяльності.

Під час спілкування заступниця керівника апарату - керуюча справами виконавчого апарату Полтавської обласної ради Тамара Синявська розповіла про повноваження виконавчого апарату Полтавської обласної ради, зазначивши, що апарат Полтавської обласної ради є його «серцем».

За словами приємно вражених побаченим студентів – першокурсників, таких знань точно не отримаєш на парах, адже краще все сприймати, коли бачиш наживо.

По завершенню зустрічі студенти, викладачі та організатори освітнього квесту домовилися про подальшу науково-освітню співпрацю у сфері проходження виробничих практик, стажувань на базі Полтавської обласної ради.

Нещодавно майбутні правники вдосконалили практичні навички в сфері криміналістичних досліджень, ознайомилися з діяльністю судових органів на прикладі Октябрського районного суду міста Полтави, науковці-правники та поліграфологи провели конференцію, присвячену застосуванню детектора брехні в умовах воєнного стану, а майбутні правники дізналися про особливості уніфікації нормативних документів у сфері екології.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»