2024-03-04

Майбутні правники ознайомилися з діяльністю судових органів на прикладі Октябрського районного суду міста Полтави

У рамках вивчення навчальної дисципліни «Судові та правоохоронні органи» студенти спеціальності 081 Право Полтавської політехніки відвідали Октябрський районний суд міста Полтави. Майбутні правники ознайомилися зі структурою, особливостями роботи і апаратом суду, відвідали судове засідання, де поспостерігали за ходом ведення кримінальної судової справи та ознайомилися з етикою поведінки в суді.

Майбутні правники ознайомилися з діяльністю судових органів на прикладі Октябрського районного суду міста Полтави

04 березня 2024 року у рамках вивчення навчальної дисципліни «Судові та правоохоронні органи» студенти-другокурсники спеціальності 081 Право Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки за ініціативи асистентки кафедри публічного управління, адміністрування та права Полтавської політехніки Валерії Шульги та фахівця кафедри публічного управління, адміністрування та права Тетяни Соколенко відвідали Октябрський районний суд міста Полтави.

Екскурсію затишними кабінетами установи для цілеспрямованої, професійно вмотивованої студентської молоді багатопрофільного класичного університету провела помічниця голови Октябрського районного суду міста Полтави Ірина Деменко. Здобувачі вищої освіти ознайомилися зі структурою, особливостями роботи та апаратом суду, а отримані знання найближчим часом ефективно використають під час навчальних занять.

У рамках освітнього візиту майбутні правники та їхні наставники одержали унікальну можливість стати учасниками розгляду реальної кримінальної справи. Під час судового засідання студенти уважно спостерігали за ходом ведення справи та на практиці побачили як застосовуються вивчені ними в університеті норми права. Одержані практичні кейси дозволили майбутнім професіоналам юридичної сфери детально ознайомитися з етикою поведінки в суді та правилами ведення судового процесу.

За словами асистентки кафедри публічного управління, адміністрування та права Полтавської політехніки Валерії Шульги, відвідування судового засідання, ознайомлення з роботою судових органів на прикладі кейсів діяльності районного суду неодмінно стане для студентів цінним досвідом, що допоможе їм у майбутній професійній діяльності. Адже знання, помножені на практичні навички, формують системний синергетичний ефект, що лежить у основі «формули успіху» діяльності Полтавської політехніки.

Науково-педагогічні працівники та студенти кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюють слова щирої вдячності працівникам Октябрського районного суду міста Полтави за плідну науково – освітню співпрацю та стійкий інтерес у сфері підготовки майбутніх юристів.

Нагадаємо, майбутні правники вивчають основи юридичної клінічної практики з досвідченими фахівцями, а на базі кафедри публічного управління, адміністрування та права Полтавської політехніки ефективно працює Юридична клініка.

Нещодавно майбутні правники дізналися про особливості уніфікації нормативних документів у сфері екології, поглибили знання податкового законодавства, ознайомившись з роботою Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві, Юридична клініка Полтавської політехніки набула членства в Асоціації юридичних клінік України, а професійний юрист поділився практичними кейсами з майбутніми правознавцями.

Раніше науковці і представники громад розглянули правові аспекти захисту довкілля, студенти політехніки ознайомилися з роботою Полтавської обласної ради, а делегація студентського самоврядування політехніки відвідала парламент.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»