2024-04-04

Майбутні професіонали опановували навички роботи з архівними документами на базі Державного архіву Полтавської області

Студенти Полтавської політехніки, що навчаються за освітніми програмами «Документознавство та інформаційна діяльність», «Інформаційна аналітика та PR-діяльність», відвідали інтерактивну тематичну лекцію на базі Державного архіву Полтавської області. Майбутні фахівці опанували навички роботи з архівними ресурсами, навчилися аналізувати, зіставляти отриману інформацію з іншими джерелами та отримали рекомендації щодо формування дослідницьких навичок.

Майбутні професіонали опановували навички роботи з архівними документами на базі Державного архіву Полтавської області

Студенти-першокурсники груп 101-ФД та 101-ФІ факультету філології, педагогіки та психології Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», які опановують сучасні фахові компетенції відповідно до освітніх програм «Документознавство та інформаційна діяльність», «Інформаційна аналітика та PR-діяльність» та кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри українознавства, культури та документознавства Людмила Мартиросян відвідали інтерактивну тематичну лекцію щодо питань вивчення й організації діловодства, що відбулася на базі Державного архіву Полтавської області.

Студентську молодь багатопрофільного класичного університету гостинно зустріла директорка Державного архіву Полтавської області, заслужений працівник культури України Валентина Гудим, яка провела для майбутніх фахівців захоплюючий науково-освітній івент з використанням сучасних інтерактивних технологій.

У надзвичайно цікавій, інформативно насиченій, продуктивній і практично зорієнтованій атмосфері Валентина Володимирівна навчала здобувачів вищої освіти навичкам застосовувати знання на практиці, вмінню планувати та розподіляти час, працювати самостійно, приймати рішення, аналізувати, зіставляти отриману інформацію з іншими джерелами. Під час спілкування лекторка також надала молодим людям практичні рекомендації щодо формування дослідницьких навичок, базових знань, необхідних для засвоєння навчальних дисциплін.

Варто відзначити, що дана тематична лекція також стала першим знайомством студентів-першокурсників з діяльністю Державного архіву Полтавської області, яке викликало позитивні емоції, стимулювало пізнавальний інтерес студентської молоді Полтавської політехніки.

Попереду на студентів чекає ще не одна така зустріч, адже обидві освітні програми передбачають проведення практичних і лекційних занять з цілої низки дисциплін, таких як «Архівознавство», «Документно-інформаційні комунікації». Майбутні професіонали також матимуть унікальну можливість пройти бібліотечно-архівну практику на базі головної архівної установи Полтавської області.

За словами науковців кафедри українознавства, культури та документознавства Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», необхідність вивчення дисципліни «Діловодство» здобувачами вищої освіти в політехніці зумовлена змістом практичної підготовки у сфері інформаційної, бібліотечної та архівної діяльності майбутніх працівників з урахуванням потреби у висококваліфікованих фахівцях, які володіють сучасними знаннями теорії й навичками практики документування інформації та роботи з документами.

Плідна науково-освітня співпраця викладачів та студентів кафедри українознавства, культури та документознавства факультету філології, психології та педагогіки та фахівців Державного архіву Полтавської області як провідного стейкхолдера у підготовці фахівців спеціальності 029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» є запорукою реальної можливості для студентів знайомитися з практичними кейсами діяльності професіоналів високого рівня при вивченні циклу навчальних дисциплін фахової підготовки.

Раніше науковиці-документознавиці успішно завершили стажування на базі Державного архіву Полтавської області, студентки політехніки стали учасницями міжнародної науково-практичної конференції, презентувавши дослідження у сфері інформаційної діяльності, науковці та стейкхолдери обговорили особливості підготовки фахівців спеціальності 029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

Нещодавно майбутні перекладачі попрактикувалися у послідовному перекладі під час подорожі локаціями Полтавського художнього музею, студенти-документознавці відвідали практичне заняття на базі Науково-технічної бібліотеки університету.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»