2023-10-25

Майбутні викладачки розпочали навчання за програмою Erasmus+ в Ганноверському університеті імені Готфріда Вільгельма Лейбніца

Студентки спеціальності 014 Середня освіта Полтавської політехніки Єлизавета Требка і Шахло Косімова розпочали навчання на факультеті освіти в Ганноверському університеті імені Готфріда Вільгельма Лейбніца. Упродовж семестру майбутні викладачки вивчатимуть англійську, німецьку мови та методики їхнього викладання у одному з найкращих німецьких університетів, а також братимуть участь у проєкті за підтримки ЮНЕСКО «Youth as Researches».

Майбутні викладачки розпочали навчання за програмою  Erasmus+ в  Ганноверському університеті  імені Готфріда Вільгельма Лейбніца

Студентки спеціальності 014 Середня освіта факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  Єлизавета Требка і Шахло Косімова розпочали навчання на факультеті освіти в Ганноверському університеті  імені Готфріда Вільгельма Лейбніца.

Упродовж осіннього  семестру 2023/2024 навчального року майбутні викладачки вивчатимуть англійську, німецьку мови та методики  їхнього викладання у  провідному німецькому університеті, а також братимуть участь у проєкті за підтримки ЮНЕСКО «Youth as Researches» («Молоді дослідники»)  в якості представників українського студентства.

Ганноверський  університет імені Готфріда Вільгельма Лейбніца входить до 9 найкращих вищих освітніх закладів Німеччини (TU9), а також є членом Board of Excellence, комісії по визначенню стандартів якості вищої освіти в  Німеччині.

Нагадаємо, кандидатка педагогічних наук,  доцентка  кафедри загального мовознавства та іноземних мов Галина  Таловиря  виграла ґрант від DAAD на участь у проєкті з менеджменту інтернаціоналізації та німецько-українського академічного співробітництва та  упродовж  2021 – 2023 років брала участь у проєкті за підтримки DAAD «Менеджмент інтернаціоналізації вищої освіти» у рамках розбудови українсько – німецького академічного співробітництва.

Результатом цього проєкту стало підписання угоди про академічне співробітництво та студентський обмін між факультетом освіти Університету імені Готфріда Лейбніца та факультетом філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та подальшою Еrasmus+ угодою, які дозволяють студентам спеціальності 014 Середня освіта Полтавської політехніки  навчатися у одному з кращих німецьких університетів.

Відзначимо,  студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності впродовж семестру або цілого навчального року в провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Польщі, Румунії, Словаччини, Швеції.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координатора програм академічної мобільності – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)- 91- 08-192).

Нагадаємо, політехніка підписала угоду про науково-освітню співпрацю з освітянами Полтавської громади.

Нещодавно студентки ННІ фінансів, економіки, управління та права навчаються за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ у Фінляндії, а студентки-філологи розповіли про фахову практику в міжнародному відділі румунського університету-партнера.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»