2023-04-05

Науковиця політехніки стала учасницею тренінгів з питань інтернаціоналізації вищої освіти на базі провідного німецького університету

Науковиця факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки Галина Таловиря стала учасницею другого семінару з менеджменту інтернаціоналізації вищої освіти за підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD). Викладачка політехніки вдосконалила навички розбудови німецько-українського академічного співробітництва на реальних кейсах діяльності німецьких освітніх фондів та відвідала серію міжнародних тренінгів на базі Університету Лейбніца в Ганновері.

Науковиця політехніки стала учасницею тренінгів з питань інтернаціоналізації вищої освіти на базі провідного німецького університету

Нагадаємо, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» отримав всебічну підтримку від DAAD (Німецької служби академічних обмінів) і відібраний до українсько-німецького проєкту з менеджменту інтернаціоналізації та німецько-українського академічного співробітництва на 2022-2023 роки «MOI Ukraine». Полтавська політехніка стала одним з 18 українських університетів, науковцям яких надано ґрант у рамках програми «Підтримка інтернаціоналізації українських вищих навчальних закладів – програми підвищення кваліфікації для адміністраторів українських вищих навчальних закладів у сфері освіти та академічного менеджменту (2022-2023 роки)» для задоволення потреб німецько-українського академічного співробітництва.

«Щиро радіємо, що незважаючи на запровадження воєнного стану та активні бойові дії на території нашої країни, факультет філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки продовжує свою плідну діяльність у площині налагодження німецько-українського академічного співробітництва. Наш університет як один з кращих класичних закладів вищої освіти країни демонструє свою готовність гідно зустрічати непрості виклики сьогодення, а науковці надзвичайно конструктивно підійшли до виконання поставлених завдань.

Щиро вдячні дружній команді однодумців Полтавської політехніки і особисто ректору, професору Володимиру Онищенку за сприяння, підтримку нашої ініціативи щодо участі у німецько-українському проєкті і надану можливість гідно представити наш університет, обраний серед найкращих університетів України. Високо цінуємо покладену на нас відповідальність та сумлінно працюємо задля популяризації науково-освітнього бренду нашого університету у сучасному євроінтеграційному просторі», – прокоментувала декан факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева.

Упродовж 15-25 березня 2023 року кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Галина Таловиря взяла участь у другому офлайн-семінарі з менеджменту інтернаціоналізації вищої освіти у рамках розбудови українсько-німецької академічної співпраці за підтримки DAAD, який відбувався у німецьких містах Бонн та Ганновер. Вже близько півтора роки науковиця факультету філології, психології та педагогіки, яка виграла ґрант від DAAD на участь у проєкті з менеджменту інтернаціоналізації та німецько-українського академічного співробітництва, працює у партнерстві із представниками Університету Лейбніца в Ганновері над розробкою та подальшим впровадженням індивідуального проєкту розвитку інтернаціоналізації університету.

У рамках семінару викладачка Полтавської політехніки вдосконалила навички розбудови німецько-українського академічного співробітництва на реальних кейсах діяльності німецьких освітніх фондів, відвідавши серію міжнародних тренінгів на базі Університету Лейбніца в Ганновері.

Насичена програма міжнародного заходу містила регулярні презентації індивідуальних проєктів, інтенсивну індивідуальну та командну роботу, знайомство з діяльністю DAAD (Німецької федеральної агенції академічних обмінів), DFG (Німецького науково-дослідного товариства), Фонду фінансування талановитих учених концерну Vokswagen і Фонду імені Олександра фон Гумбольта. «Родзинкою» даного науково-освітнього заходу стала Конференція ректорів Німеччини (Hochschulrektorenkonferenz, HRK), на якій науковці з різних європейських країн обговорили особливості впровадження проєктів розвитку інтернаціоналізації українських університетів.

Підсумовуючи результативність плідної науково-освітньої співпраці провідних українських та німецьких закладів вищої освіти, доцільно процитувати вислів видатного дослідника і мислителя Олександра фон Гумбольта, який говорив:«Дійсно велике прагнення до якоїсь мети – це половина успіху в її досягненні». Незважаючи на повномасштабне вторгнення країни-агресора, Полтавська політехніка став «університетом життя», у якому гармонійно поєднуються вітчизняні та зарубіжні освітні інновації, динамічний розвиток та висока європейська якість освіти.

Нагадаємо, раніше науковиця політехніки презентувала колегам в Нижній Саксонії інноваційні та освітні досягнення університету, та представила інноваційну та науково-освітню діяльність Полтавської політехніки на конференції-виставці EAIE-2022 у Барселоні.

Нещодавно науковиця та студентка політехніки пройшли стажування для викладання польської мови з компонентом емоційної регуляції, директор школи німецької мови «StartDeutsch Schule» Маркус Пойзер провів інтерактивні майстер-класи для майбутніх перекладачів, а науковиці політехніки підвищили кваліфікацію за програмами ЄС у сфері сталого, інклюзивного та смарт – розвитку громад.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»