2022-10-17

Науковиця політехніки презентувала колегам в Нижній Саксонії інноваційні та освітні досягнення університету

Науковиця факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Галина Таловиря презентувала інноваційну діяльність одного з кращих українських класичних університетів на постерній виставці у рамках Днів України у Нижній Саксонії. Зарубіжні колеги ознайомились з вагомими науково-освітніми досягненнями, успішним міжнародним досвідом політехніки та реальним досвідом діяльності в умовах війни.

Науковиця політехніки презентувала колегам в Нижній Саксонії інноваційні та освітні досягнення університету

Упродовж 30 вересня – 1 жовтня 2022 року у Нижній Саксонії  науковці провідних німецьких університетів та представники світової  академічної спільноти провели ряд науково-освітніх та професійних заходів, присвячених відзначенню Днів України. Масштабна наукова подія об’єднала викладачів, вчених провідних європейських закладів вищої освіти,  небайдужих громадян, готових надати посильну гуманітарну допомогу українцям,  постраждалих від російської агресії.

Активною учасницею Днів України в Нижній Саксонії стала науковиця факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов  Галина Таловиря, яка презентувала науково-освітню діяльність одного з кращих українських класичних університетів, інноваційного центру Полтавського регіону на постерній виставці провідних європейських закладів вищої освіти. Представниця Полтавської політехніки дала розгорнуті відповіді на запитання зарубіжних колег та обмінялася контактами з науковцями провідних німецьких  університетів.

У рамках заходу відбувся міжнародний тренінг «Менеджмент інтернаціоналізації вищої освіти», де українська група зустрілася з неурядовим об’єднанням українців Нижньої Саксонії та обговорила можливі засоби допомоги нашим співгромадянам, змушеним переїхати до Нижньої Саксонії у зв’язку з українсько-російською війною. Під час налагодження конструктивного діалогу представники європейської спільноти також  обговорили шляхи подальшої співпраці, обмін напрацюваннями викладачів закладів вищої освіти  Нижньої Саксонії та України.

«На моє тверде переконання, подібні наукові заходи та зустрічі за участю всесвітньо відомих науковців, викладачів, небайдужих європейців створять необхідний суспільний резонанс, привернуть додаткову увагу до проблем української вищої освіти, життя українців в умовах війни та дадуть відповіді на ряд ключових питань, зокрема як ефективно  допомогти нації, яка бореться за власну незалежність та територіальну цілісність.

Нашому університету однозначно є що сказати світовій академічній спільноті, адже маємо ряд суттєвих  напрацювань і готові ділитися власними  здобутками із зарубіжними колегами, запозичуючи кращі європейські практики та успішні науково-освітні кейси. Під час спілкування з учасниками тренінгу розповідала про ситуацію в нашій країні, ділилася досвідом співпраці університету з кращими освітніми закладами  та бізнес-брендами, налагоджувала партнерські зв’язки з колегами з інших українських міст.  Щиро дякую за довіру та честь гідно представляти Полтавську політехніку на  міжнародному рівні», – прокоментувала учасниця, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов  Галина Таловиря. Нещодавно науковиця представила Полтавську політехніку на міжнародній освітній конференції-виставці ЕАІЕ-2022 у Барселоні.

Нагадаємо, Полтавська політехніка приєдналася до міжнародного освітнього проєкту «Ukraine Global Faculty», підписала тристоронній Меморандум про співпрацю з Міненерго, МОН та НАК «Нафтогаз України», а в університеті відкрили перший в Україні Центр освіти та піклування про дітей  дошкільного віку на базі ЗВО.

Раніше науковиці політехніки презентували історії успіху участі у проєктах Erasmus+, науковиця-філолог поділилася можливостями і перевагами волонтерських програм Європейського корпусу солідарності, а ще одна науковиця політехніки стала лауреаткою премії «Renewable Energy Award».

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»