2023-03-22

Директор школи німецької мови «StartDeutsch Schule» Маркус Пойзер провів інтерактивні майстер-класи для майбутніх перекладачів

21 березня з робочим візитом до Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» завітав власник та керуючий директор школи німецької мови «StartDeutsch Schule» Маркус Пойзер. Носій мови провів інтерактивні майстер-класи для студентів-філологів.

Директор школи німецької мови «StartDeutsch Schule» Маркус Пойзер провів інтерактивні майстер-класи для майбутніх перекладачів

21 березня 2023 року у рамках плідної науково-освітньої співпраці з провідними європейськими освітніми закладами та за підтримки особисто ректора, професора Володимира Онищенка Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з робочим візитом відвідав власник та керуючий директор школи німецької мови «StartDeutsch Schule» Маркус Пойзер.

На запрошення декана факультету філології, психології та педагогіки, кандидатки педагогічних наук, доцентки Анни Агейчевої носій мови провів інтерактивні майстер-класи для майбутніх перекладачів в українсько-німецькому мовному центрі та студентському хабі «Політехніка», щоб обмінятися професійними напрацюваннями та сучасними методиками навчання іноземній мові.

Окремо варто відзначити змістовний та неординарний формат, інтерактивний виклад презентованого мовного матеріалу, новітні методики, яскраву візуальність лекції та особисту харизму спікера. Маркус Пойзер легко та невимушено залучив студентську молодь до спілкування і практичних занять з німецької мови проходили у дружній атмосфері легкого спілкування, діалогової взаємодії.

За словами завідувачки кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки, кандидатки філологічних наук, доцентки Оксани Воробйової, саме практичні заняття з носіями мови сприяють ефективній, поглибленій підготовці майбутніх філологів-перекладачів, надихаючи та даючи можливість для мовленнєвого розвитку сучасній молоді.

«Колосальне задоволення від насиченого мовними майстер-класами дня, занурення в іншомовну атмосферу, обміну творчими думками отримали абсолютно всі, навіть першокурсники спеціальності 035 «Філологія» та 014 «Середня освіта», які ще тільки роблять свої перші кроки в опануванні німецької мови. Студенти долучились до роботи, продемонструвавши власні знання та спілкуючись на найрізноманітніші теми. Подібний мовний досвід, легка професійна комунікація неодмінно стане в нагоді і студентам, і викладачам кафедри германської філології та перекладу. Використані паном Пойзером передові методики вивчення мови позитивно сприяли розкриттю творчих можливостей наших студентів, які дискутували, створювали мовленнєві ситуації, брали участь в тематичних конкурсах та від душі співали.

Майбутні перекладачі отримали новий потужний стимул для вдосконалення власних мовних компетенцій, адже презентувати себе, власний університет надзвичайно захопливо, а володіння іноземною мовою неодмінно допоможе порозумітися в будь-якій країні. На мою особисту думку, відчувати себе на «одній хвилі» з людьми, знати, що тебе розуміють, всебічно підтримують та допомагають, мати змогу легко засвоювати необхідні знання, змістовно проводити час в університеті, посміхатися у відповідь на посмішку чи теплий відкритий погляд оточуючих, ділитися позитивними враженнями від проведеного дня разом з такими крутими професіоналами – це неймовірно! Щиро дякуємо за надану можливість, з нетерпінням чекаємо нових зустрічей», – прокоментувала науковиця.

По завершенню майстер-класів студенти та викладачі університету поділилися отриманими враженнями, подякувавши спікеру за новий досвід. Приємним «бонусом» для молоді Полтавської політехніки став безкоштовний доступ для проходження інтенсивних онлайн-курсів «StartDeutsch Schule». Опанувати сучасні перекладацькі лайфхаки, послухати лекції професійних спікерів, поглибити отримані практичні знання, пройти тести для самоперевірки та поспілкуватися з носіями мови зможуть, без винятку, всі бажаючі.

На думку кандидата філологічних наук, доцента кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олександра Тупиці важливість таких майстер-класів важко переоцінити: «Безпосереднє спілкування з носіями мови створює мотивацію для подальшого вивчення іноземної мови молоддю, даруючи нам, як університетським наставникам, нові методичні ідеї. Ми з колегами зможемо по-новому оцінити мовні здібності наших студентів, зрозуміти подальші напрямки спільної науково-освітньої діяльності. Щиро вдячні пану Маркусу Пойзеру за відкритість до спільних ініціатив, переконані, що попереду матимемо ще чимало цікавих зустрічей».

Науково-педагогічні працівники кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки подякували спікера та обговорили з керуючим директором школи німецької мови «StartDeutsch Schule» Маркусом Пойзером перспективи подальшої співпраці, зокрема можливості участі у мовному клубі, проведення цікавих івентів для викладачів та учителів німецької мови міста Полтави та Полтавського регіону.

Нагадаємо, філологи політехніки проводять онлайн-курси з німецької мови для релокованих до Німеччини українців, магістрантка-перекладачка стала стипендіаткою німецької програми DAAD, троє студенток політехніки пройшли мовний інтенсив у Німеччині, професорка-філолог взяла участь у міжнародному проєкті сучасних методик вивчення німецької мови, а учасники Літньої мовної школи вдосконалили знання німецької мови на майстер-класах від сертифікованих тренерів.

Раніше науковиці політехніки підвищили кваліфікацію за програмами ЄС у сфері сталого, інклюзивного та смарт-розвитку громад, студентка-документознавиця презентувала можливості репозитарію політехніки на міжнародній науково-практичній конференції, присвяченій медіакомунікаціям, а студентки-документознавиці присвятили творчий проєкт видатній поетесі-шістдесятниці.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»