2024-06-07

На базі політехніки відбулася спартакіада серед депутатів рад всіх рівнів Полтавської області

На базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися змагання спартакіади серед депутатів рад усіх рівнів. Шанувальники здорового способу життя позмагалися за першість з міні-футболу, волейболу, настільного тенісу, шашок та шахів та отримали комплекти нагород і почесні грамоти від організаторів турніру.

На базі політехніки відбулася спартакіада серед депутатів рад всіх рівнів Полтавської області

6 червня Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації спільно з територіальною організацією ГО ВФСТ Колос у Полтавській області та обласною організацією Фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» організували і провели на надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» змагання спартакіади серед депутатів рад усіх рівнів Полтавської області.

Участь у змаганнях взяли чотири команди, які представляли Миргородський, Лубенський, Полтавський та Кременчуцький райони.

Змагання розпочалися з урочистого рівняння на Державний Прапор України та вшанування співвітчизників, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Учасників спартакіади привітали почесні гості – проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат юридичних наук Андрій Замахін, депутат Полтавської обласної ради, голова постійної комісії з питань освіти, науки і культури Полтавської обласної ради Олег Діденко, декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, голова територіальної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» у Полтавській області Анатолій Головань, голова обласної організації Фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Олег Власенко, голова Спортивного клубу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», майстер спорту України міжнародного класу з військово-спортивних багатоборств Нікіта Соловей, які побажали командам феєричних перемог у дружніх протистояннях та приємних емоцій від спілкування з однодумцями.

«Уже не вперше завдячуючи підтримці наших давних друзів та партнерів, проводимо такі спартакіади на надсучасній спортивній базі багатопрофільного класичного університету. Щиро вдячні за вашу довіру, за те, що обираєте спортивні локації Полтавської політехніки майданчиком для масштабних подій.

Передаю слова щирих побажань від ректора, професора Володимира Олександровича Онищенка, який надзвичайно велику увагу приділяє розвитку учнівського, студентського спорту, популяризації здорового способу життя серед усіх верств населення. Бажаю учасникам міцного здоров’я, спортивного завзяття, жаги до перемоги, нехай переможе найсильніший. Слава Україні!», – привітала очільниця факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки.

Депутат Полтавської обласної ради, голова постійної комісії з питань освіти, науки і культури Полтавської обласної ради Олег Діденко побажав присутнім спортивного оптимізму, жаги до перемоги та висловив слова щирої вдячності університету в особі ректора, професора Володимира Онищенка за всебічну підтримку спортивних ініціатив.

До вітальних слів з нагоди відкриття спартакіади також долучився голова територіальної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» у Полтавській області Анатолій Головань: «Щиро вдячні нашим захисникам і захисницям за надану можливість проводити ці змагання, дякую кожному з присутніх за вашу відкриту громадянську позицію. Зичу учасникам перемоги, а всім українцям – миру та процвітання у повоєнній Україні».

Упродовж дня учасники змагалися за першість з міні-футболу, волейболу, настільного тенісу, шашок та шахів та вибороли комплекти нагород у вищеназваних видах спорту.

Головним суддею змагань став голова територіальної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» у Полтавській області Анатолій Головань. Головний секретар змагань – Наталія Кіфель.

До складу суддівської колегії також увійшли:

суддя з міні - футболу – тренер студентської збірної команди з футболу, старший викладач кафедри фізичної культури та спорту, суддя національної категорії Олексій Воробйов;

суддя з волейболу – тренер волейбольної команди університету, старший викладач кафедри фізичної культури та спорту Андріан Остапов;

суддя з настільного тенісу – тренер команди з настільного тенісу, викладач кафедри фізичної культури та спорту Андрій Черменський;

суддя з шашок – президент Полтавської обласної федерації шашок Олександр Передерій;

суддя з шахів – президент Полтавської обласної федерації шахів Григорій Щербов.

За результатами змагань переможцями стали:

Командний залік спартакіади серед депутатів рад всіх рівнів:

1 місце – команда Миргородського району;

2 місце – команда Лубенського району;

3 місце – команда Полтавського району;

4 місце – команда Кременчуцького району.

Шахи

Командний залік:

1 місце – команда Миргородського району;

2 місце – команда Полтавського району;

3 місце – команда Лубенського району.

Шашки

Командний залік:

1 місце – команда Лубенського району;

2 місце – команда Миргородського району;

3 місце – команда Полтавського району.

Настільний теніс

Командний залік:

1 місце – команда Лубенського району;

2 місце – команда Кременчуцького району;

3 місце – команда Миргородського району.

Волейбол

Командний залік:

1 місце – команда Миргородського району;

2 місце – команда Полтавського району;

3 місце – команда Лубенського району.

Міні - футбол

Командний залік:

1 місце – команда Кременчуцького району;

2 місце – команда Миргородського району;

3 місце – команда Полтавського району.

Переможці нагороджені почесними нагородами та грамотами.

Нещодавно на базі політехніки відбулися змагання обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Раніше спортсмени політехніки стали срібними призерами Чемпіонату Європи з футболу, вибороли золоті та срібні нагороди Чемпіонату України з гирьового спорту, студент ФФКС виборов бронзову нагороду Чемпіонату України з боксу, випускниця та студент університету стали золотими призерами командного Чемпіонату України з легкої атлетики серед дорослих та молоді.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»