2024-05-26

Студенти університету вибороли золоті та срібні нагороди Чемпіонату України з гирьового спорту

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися змагання Чемпіонату України з гирьового спорту, у яких за першість та комплекти нагород змагалися спортсмени з різних регіонів нашої країни. Учасники змагань продемонстрували відмінну фізичну форму та жагу до перемоги, а студенти Полтавської політехніки стали золотими і срібними призерами змагань.

Студенти університету  вибороли золоті та срібні нагороди Чемпіонату  України з гирьового спорту

26 травня 2024 року на надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» під егідою Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації та Союзу гирьового спорту України в Полтавській області пройшли змагання Чемпіонату України з гирьового спорту.

За першість та комплекти нагород змагалися досвідчені спортсмени з різних регіонів нашої країни – Полтавської,  Київської, Харківської, Дніпропетровської областей,  міст Полтави, Миргорода, селища Шишаки, Ланнівської, Карлівської, Мартинівської,  Терешківської та Щербанівської територіальних громад. Під час виступів спортсмени та спортсменки  продемонстрували відмінну фізичну форму та високі результати наполегливих тренувань. Глядачі  активно підтримували  виступи  улюблених спортсменів.

Змагання Чемпіонату  України з гирьового спорту відкрили почесні гості -  декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету імені Юрія Кондратюка, доктор педагогічних наук, професор Ліна  Рибалко,  депутат Полтавської обласної ради Юрій  Тимоха,  заступник голови фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» Сергій  Порада,  депутат Карлівської міської ради Андрій  Дуленко,  голова Ланнівської громади Костянтин Удовиченко, голова відокремленого підрозділу Союзу гирьового спорту України в Полтавській області Микола  Ткаченко та доктор медичних наук, професор Гурам Козирєв, які побажали учасникам успішних виступів та нових вагомих здобутків на шляху до підкорення вершин спортивного Олімпу.

Змагання розпочали з традиційного рівняння на державний синьо – жовтий стяг та вшанування Хвилиною мовчання захисників та захисниць України, цивільних жителів, загиблих внаслідок повномасштабного вторгнення рф на територію нашої країни.

Під час змагань спортсмени та спортсменки  продемонстрували відмінну фізичну форму, злагодженість та величезну жагу до перемоги.

За підсумками змагань Чемпіонату України з гирьового спорту у загальнокомандному заліку до трійки лідерів увійшли:

  • І місце -  команда Ланнівської територіальної громади;
  • ІІ місце – команда Карлівської територіальної громади;
  • ІІІ місце – команда Миргородської територіальної громади.

Спортсмени секції гирьового спорту факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» успішно виступили на змаганнях та стали переможцями і призерами у різних категоріях:

  • Свириденко Олександр, студент групи 203-ФС факультету фізичної культури та спорту,  став золотим призером змагань;
  •  Мирна Єлизавета, студентка групи 203-ФС факультету фізичної культури та спорту,  здобула золоту медаль;
  •  Зуєва Катерина, студентка групи 101-ФС факультету фізичної культури та спорту, здобула срібну медаль;
  • Чуйко Антон, студент групи 203-ФС факультету фізичної культури та спорту, виборов  срібну нагороду;
  • Цибулько Олександр, студент групи 203-ФС факультету фізичної культури та спорту, здобув срібну медаль.

Переможці та призери нагороджені грамотами та медалями.

Нагадаємо, раніше спортсмени політехніки стали срібними призерами Чемпіонату України з гирьового спорту серед студентів закладів вищої освіти, визначили переможців та призерів Чемпіонату України з гирьового спорту серед учнів, правоохоронці та рятувальники позмагалися на чемпіонаті з гирьового спорту.

Нещодавно співробітники ДТЕК Нафтогаз провели комплексні спортивні змагання на базі політехніки,  та  відбувся обласний фестиваль «Мама, тато, я – активна сім’я».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»