2024-06-03

Спортсмени політехніки стали срібними призерами Чемпіонату Європи з футболу

Студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у складі національної збірної команди України стали срібними призерами Чемпіонату Європи з футболу серед спортсменів із порушеннями слуху, що проходив у Туреччині. А студент політехніки Леонід Морозов став найкращим бомбардиром турніру, зібравши у своєму активі 9 забитих голів у ворота суперників.

Спортсмени політехніки стали срібними призерами Чемпіонату Європи з футболу

У турецькій Анталії завершилися змагання  Чемпіонату  Європи з футболу серед спортсменів із порушеннями слуху. За першість змагалися команди досвідчених спортсменів з різних країн, які показали відмінні фізичні результати, спортивну наполегливість та жагу до перемоги.

За підсумками змагань національна збірна України посіла друге призове місце, поступившись у фінальній грі команді Франції з рахунком 3:2. У складі національної збірної успішно виступили 11 спортсменів з міста Полтави, які продемонстрували злагоджену командну гру у поєдинках з суперниками. Серед гравців – студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»: студент групи  202-ФС Дмитро Климентьєв та студент групи 301-ФС  Леонід Морозов, які відмінно зіграли на спільний командний результат та відзначилися черговими спортивними досягненнями.

Найкращим бомбардиром Чемпіонату Європи з футболу серед спортсменів із порушеннями слуху став студент Полтавської політехніки Леонід Морозов, у активі спортсмена – 9 голів, забитих у ворота суперників.

Тренували національну команду України з футболу Олександр Верещака, Віктор Козін, Сергій Сліжевський та Олександр Бондарчук.

Пишаємося нашими спортсменами, бажаємо міцного здоров’я, мирного неба та нових вагомих спортивних досягнень!

Нагадаємо, нещодавно студенти політехніки стали переможцями Фізкультурно-оздоровчого забігу «Spring Run-2024», студенти-першокурсники ФФКС вибороли повний комплект нагород Чемпіонату України з веслування на байдарках і каное,  на базі політехніки визначили команду-переможницю обласного етапу змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з черлідингу, студент ФФКС виборов бронзову нагороду Чемпіонату України з боксу, випускниця та студент університету стали золотими призерами командного Чемпіонату України з легкої атлетики серед дорослих та молоді.

Раніше студенти політехніки стали срібними та бронзовими призерами Чемпіонату Європи з армреслінгу, вибороли нагороди Чемпіонату України серед школярів та студентів, у політехніці відбулись другі Всеукраїнські змагання зі спортивних танців «Кубок ректора Полтавської політехніки».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»