2024-05-26

«Spring Run-2024»: студенти політехніки стали переможцями Фізкультурно-оздоровчого забігу

Викладачі та студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяли участь у Фізкультурно-оздоровчому забігу «Spring Run -2024», організованому Полтавським обласним центром «Спорт для всіх», комунальним закладом «Ветеранський центр Полтави», Полтавським батальйоном небайдужих за підтримки Полтавської обласної військової адміністрації та Управління молоді та спорту Полтавської ОВА.

«Spring Run-2024»: студенти політехніки стали переможцями Фізкультурно-оздоровчого забігу

25 травня на території Полтавського міського парку культури та відпочинку «Перемога» відбувся Фізкультурно-оздоровчий забіг «Spring Run-2024», організований Полтавським обласним центром «Спорт для всіх», комунальним закладом «Ветеранський центр Полтави», Полтавським батальйоном небайдужих за підтримки Полтавської обласної військової адміністрації та Управління молоді та спорту Полтавської ОВА, Timing Event.

Масштабний спортивний івент присвятили памʼяті загиблих захисників 116 окремої бригади сил територіальної оборони та провели з метою популяризації здорового способу життя і занять фізичними активностями серед полтавців та гостей міста. Забіг також мав благодійну мету - добровільний збір коштів на радіоелектронну протидію для підрозділу «Соловей» 116 окремої бригади територіальної оборони. Для того, щоб долучитися, бажаючі мали завчасно зареєструватися.

Загалом у забігу взяли участь 500 спортсменів з Полтавської, Кременчуцької, Скороходівської, Щербанівської, Миргородської, Решетилівської, Кобеляцької, Опішнянської громад, а також із міст Харкова та Слов'янська, які продемонстрували власні фізичні можливості на різних дистанціях. Дистанції впевнено подолали всі учасники - від наймолодших трирічних дітлахів до 78-річних досвідчених спортсменів.

Перед стартом для учасників провели інтенсивну розминку.

Для забігу організатори запропонували наступні дистанції:

  • дистанція 500 м (вік 8-13 років);
  • дистанція 5 км (вік: 13+);
  • дистанція 1 та 3 км (вік: 13+).

Забіг на різні дистанції проводився у різний час, але на кожну з них зареєструвалося понад 100 людей, зокрема дистанції 5 та 3 км долали по 150 учасників на кожній. На цих дистанціях визначили переможців серед чоловіків та жінок.

Науково-педагогічні працівники та студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» також долучилися до масштабної спортивної ініціативи та продемонстрували відмінні фізичні результати.

Зокрема, студентка групи 102-ФС факультету фізичної культури та спорту Лілія Лугова стала золотою призеркою на дистанції 1 км, студент групи 202-ФС факультету фізичної культури та спорту Єгор Мичко став найкращим на дистанції 3 км серед чоловіків, а студент групи 103-ФС факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Юрій Тютюнник став срібним призером на дистанції 5 км серед чоловіків.

«Полтавська політехніка активно долучається до популяризації здорового способу життя та рухової активності, адже в багатопрофільному класичному університеті за підтримки ректора, керівника Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктора економічних наук, професора Володимира Олександровича Онищенка створені сприятливі умови для заняття будь-якими видами спорту. Серед студентів – чемпіони України, Європи та світу з різних видів спорту, які постійно долучаються до низки спортивних івентів на базі політехніки, виховуючи ровесників власним прикладом.

Вже кілька років поспіль науково-педагогічні працівники та студенти факультету фізичної культури та спорту активно долучаються до участі у спортивному дійстві. Спільними зусиллями та власним прикладом робимо особистий внесок у розвиток молодіжного спорту, рухової активності серед полтавців та гостей нашого мальовничого міста », - прокоментувала декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко.

Кожен учасник Фізкультурно-оздоровчого забігу «Spring Run-2024» отримав медаль та грамоту за участь, також визначили переможців в залежності від пройденої дистанції, віку та статі. На потреби Збройних Сил України спільними зусиллями вдалося зібрати 17 тис. гривень.

Учасники забігу отримали позитивні емоції та активно обмінювалися власними враженнями від «підкорення» обраної дистанції. За їхніми словами, заняття спортом, фізичними активностями позитивно мотивують та надихають ставати прикладом для наслідування для рідних, друзів, знайомих.

Нещодавно на базі політехніки визначили команду-переможницю обласного етапу змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з черлідингу, студент ФФКС виборов бронзову нагороду Чемпіонату України з боксу, випускниця та студент університету стали золотими призерами командного Чемпіонату України з легкої атлетики серед дорослих та молоді.

Раніше студенти політехніки стали срібними та бронзовими призерами Чемпіонату Європи з армреслінгу, вибороли нагороди Чемпіонату України серед школярів та студентів, у політехніці відбулись другі Всеукраїнські змагання зі спортивних танців «Кубок ректора Полтавської політехніки».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»