2022-11-28

На базі політехніки відбувся відкритий чемпіонат Полтавської області з гирьового спорту

На спортивній базі Полтавської політехніки проходить відкритий чемпіонат Полтавської області з гирьового спорту, учасниками якого стали спортсмени Полтави, Харкова, Борисполя, Дніпра, Ланнівської, Карлівської, Миргородської, Шишацької, Лубенської, Щербанівської, Терешківської територіальних громад. На урочистому відкритті змагань видатним спортсменам вручили посвідчення кандидатів та майстрів спорту.

На базі політехніки відбувся відкритий чемпіонат Полтавської області з гирьового спорту

23 листопада відбулось урочисте відкриття відкритого чемпіонату Полтавської області з гирьового спорту.

Учасниками змагань на чемпіонаті стали силачі з громад Полтавщини — Полтавської, Ланнівської, Карлівської, Миргородської, Шишацької, Лубенської, Щербанівської, Терешківської, а також гості з Харкова, Борисполя та Дніпра.

«Попри важкий для країни час, коли триває повномасштабна збройна агресія росії, в гостинній спортивній залі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вирує спортивне життя нашої області.

Сьогодні Україна демонструє свою мужність і показує всьому світу незламність у боротьбі з ворогом.

Щиро дякую Управлінню молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації і Федерації гирьового спорту за  конструктивну співпрацю з факультетом фізичної культури та спорту нашого університету і високий рівень організації змагань. Але цього всього не було б без Збройних Сил України, тож найбільша подяка нашим захисникам за можливість проведення таких спортивних заходів. Під час відкриття змагань всі присутні вшанували Хвилиною мовчання воїнів, які відали своє життя за свободу українського народу і незалежність України.

Дякую почесним гостям змагань за підтримку і мотивацію спортсменів.

Надзвичайно приємно бачити таку велику кількість молодих, сильних духом і тілом, людей у Полтавській політехніці!

Саме такі сильні молоді люди потрібні нашій державі.

Вкотре доводимо, що українці — найсильніша нація!

Слава Україні», – зазначив ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Спортивної студентської спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимир Онищенко.

На церемонію відкриття завітали начальник Управління молоді та спорту Полтавської ОВА Марина Трохименко, голова Ланнівської територіальної громади Костянтин Удовиченко, депутат Карлівської міської ради Андрій Дуленко; начальник фізкультурного товариства «Динамо» Сергій Порада та голова відокремленого підрозділу Союзу гирьового спорту України в Полтавській області Микола Ткаченко.

«Приємно спостерігати мужніх, сильних, вольових людей на одному спортивному майданчику. Юнаки та дівчата, чоловіки та жінки. Завдяки ЗСУ ми маємо можливість тримати спортивний стрій, змагатися, перемагати, отримувати звання та розряди. Безпосередня вдячність голові відокремленого підрозділу Союзу гирьового спорту України в Полтавській області, майстру спорту України міжнародного класу, заслуженому тренеру України Миколі Ткаченку, вдячність молодій спортивній команді, яку очолює Володимир Онищенко, який з радістю приймає всі змагання обласної та всеукраїнської ліги.

Спортсмени, шановні, бажаю вам всім витримки, здоров'я, незламності, успіхів та мирного неба», – побажала Марина Трохименко.

Під час відкриття змагань всі присутні вшанували Хвилиною мовчання полеглих воїнів, які відали своє життя за свободу українського народу і незалежність України.

Голова Ланнівської територіальної громади Костянтин Удовиченко зазначив, що такі змагання об’єднують всю нашу державу, побажав всім міцного здоров'я, мирного неба і перемог.

«Дуже приємно зараз всіх бачити в цій залі, в цьому університеті на чемпіонаті Полтавської області з гирьового спорту. Я хочу подякувати організаторам, спортсменам, тренерам. Також я хочу подякувати нашим захисникам за те, що вони дають нам можливість проводити цей чемпіонат. Я хочу, щоб ці змагання пройшли в чесній спортивній боротьбі. Разом до перемоги», – сказав начальник фізкультурного товариства «Динамо» Сергій Порада.

«Я впевнений, що кожен з вас буде сильним і гідно захищатиме нашу Батьківщину. Я бажаю вам перемоги – перемоги над собою та перемоги на сьогоднішніх змаганнях», – привітав спортсменів депутат Карлівської міської ради  Андрій Дуленко.

«Радий всіх бачити в даному університеті, який зараз нас підтримує, опікується нашим студентами й спортсменами. Хочу подякувати ЗСУ, які стримали фронт та відтискають ворога назад за кордон. Усім учасникам побажаю сьогодні встановити свої власні рекорди, показати кращий результат. Мирного неба всім!», – побажав голова відокремленого підрозділу Союзу гирьового спорту України в Полтавській області Микола Ткаченко.

За традицією, на відкритті чемпіонату ректор університету Володимир Онищенко разом з очільницею Управління молоді та спорту Полтавської ОВА Мариною Трохименко привітали молодих спортсменів з професійними досягненнями та вручили посвідчення майстрів та кандидатів у майстри спорту.

Посвідчення Майстра спорту України міжнародного класу з гирьового спорту отримав Олександр Свириденко, студент 2 курсу спеціальності «Фізична культура і спорт» факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки.

Посвідчення Майстра спорту України з гирьового спорту — Дарія Явір, студентка 1 курсу магістратури факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки.

Посвідчення Кандидата в майстри спорту України з гирьового спорту вручили:

  • Кухті Максиму;

  • Власенко Анні;

  • Матушевській Анастасії;

  • Литвиненку Святославу;

  • Зуєвій Катерині.

Раніше у Полтавській політехніці відбувся обласний Чемпіонат з шахів серед працівників ДСНС України, змагання Кубку Полтавської області з кікбоксингу WAKO, Всеукраїнський турнір з таеквон-до ГТФ «Україна – це ми!».

Нагадаємо, студенти політехніки стали волонтерами та учасниками марафону «Осінній RUN-2022», черлідерки політехніки вибороли золоті та срібні медалі Відкритого чемпіонату міста Києва, а студент політехніки Нікіта Соловей нагороджений Полтавською громадою за високі досягнення у спорті.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»