2024-04-18

На базі Полтавської політехніки провели відкриті спортивні тренування серед ветеранів війни

На спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у рамках реалізації експериментального проєкту у сфері реінтеграції ветеранів під егідою Управління молоді та спорту Полтавської ОВА за сприяння Центру ветеранського розвитку Полтавської політехніки та Профспілки захисників України та ветеранів війни міста Полтави, викладачі факультету фізичної культури та спорту університету вперше провели відкриті тренування серед ветеранів війни.

На базі Полтавської політехніки провели відкриті спортивні тренування серед ветеранів війни

16 квітня 2024 року спільно з Управлінням молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації та Профспілкою захисників України та ветеранів війни міста Полтави на надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели відкриті тренування серед ветеранів війни.

Відзначимо, спортивна активність започаткована Центром ветеранського розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у рамках реалізації експериментального проєкту з переходу від військової служби до цивільного життя ветеранів війни на базі закладів освіти засобами освіти, спорту та реабілітації. Нагадаємо, Полтавська політехніка увійшла до п’ятірки університетів, які реалізовуватимуть урядовий експериментальний проєкт для ветеранів.

До навчально-тренувальних занять з жиму лежачи (пауерліфтинг), армреслінгу, гирьового спорту та тенісу настільного долучилися ветерани війни різних територіальних громад Полтавщини. Такі тренування будуть проводитися щовівторка.

Підтримкою для учасників стали висококваліфіковані тренери: Оксана Гордієнко, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, суддя міжнародного класу, неодноразова чемпіонка та призерка чемпіонатів світу та Європи, заступниця декана факультету фізичної культури та спорту, Артем Письмак, майстер спорту України міжнародного класу з армреслінгу, Президент всеукраїнської федерації армреслінгу, випускник факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки 2022 року, Віталій Білоус, майстер спорту України міжнародного класу з гирьового спорту, багаторазовий чемпіон світу та Європи, випускник факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки 2023 року, Андрій Черменський, майстер спорту України з настільного тенісу, викладач кафедри фізичної культури та спорту Полтавської політехніки.

Під час таких тренувань ветерани мають можливість попрацювати над низкою практичних навичок, позайматися фізичними активностями і обраним спортом, використовуючи сучасне спортивне обладнання багатопрофільного класичного університету.

Нагадаємо, політехніка підписала Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво з Медичним центром «Нові Санжари» Національної гвардії України.

Раніше викладачі та студенти-реабілітологи в умовах діючого підприємства ознайомилися з особливостями протезування та фізичного відновлення захисників, у рамках майстер-класу студенти навчилися правильно реагувати в критичних ситуаціях та оперативно надавати домедичну допомогу, підвищують рівень володіння мануальними техніками, а майбутні реабілітологи вивчають функціональну анатомію людини, використовуючи сучасне лабораторне обладнання університету.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»