2024-04-05

У рамках майстер-класу студенти навчилися правильно реагувати в критичних ситуаціях та оперативно надавати домедичну допомогу

Студенти спеціальності 227 Терапія та реабілітація Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяли участь у майстер-класі із надання долікарської медичної допомоги. Майбутні професіонали навчилися правильно реагувати в критичних ситуаціях, оперативно надавати домедичну допомогу постраждалим та опанували алгоритм первинного огляду хворого.

У рамках майстер-класу студенти навчилися правильно реагувати в критичних ситуаціях та оперативно надавати домедичну допомогу

На базі кафедри фізичної терапії та ерготерапії факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» для студентів спеціальності 227 Терапія та реабілітація Полтавської політехніки відбувся майстер-клас із надання долікарської медичної допомоги.

Під керівництвом доцента кафедри фізичної терапії та ерготерапії, кандидата медичних наук Анатолія Левкова студенти навчилися правильно реагувати в критичних ситуаціях та вдосконалили навички надання домедичної допомоги постраждалим. Юнаки та дівчата сумлінно опанували алгоритм первинного огляду хворого та надання йому «стабільного» положення.

Під час майстер-класу здобувачі вищої освіти також навчилися визначати стан потерпілого, проводити огляд голови, тулуба та кінцівок на наявність травм або кровотеч, при наявності критичної кровотечі попрактикувалися у накладанні турнікету. 

Відзначимо, майстер-клас проводився у кабінеті долікарської медичної допомоги Полтавської політехніки, обладнання якого відповідає сучасним вимогам якісної практичної підготовки здобувачів вищої освіти спеціальності 227 Терапія та реабілітація.

Нещодавно тренерки Гендерного центру провели для студентського самоврядування тренінг з основ домедичної підготовки і тактичної медицини, а раніше у політехніці відбувся тренінг для працівників закладів дошкільної освіти з питань впровадження системи «Освіта і піклування», у Гендерному центрі провели тренінг з протидії булінгу для освітян, представники Товариства Червоного Хреста України провели тренінг з управління ризиками під час надзвичайних ситуаційу політехніці відбувся тренінг з підвищення психологічної стійкості для поліцейських, рятувальників і викладачів, а студенти політехніки пройшли тренінг з домедичної допомоги, який провели судові охоронці та патрульні поліцейські.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»