2024-10-22

На базі Полтавської політехніки відкрили Міжнародний тренінговий центр з економічної безпеки та фінансових розслідувань

При підтримці Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні та грантового проєкту Жана Моне на базі багатопрофільного класичного Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відкрили єдину на теренах Полтавської області унікальну освітню локацію - Міжнародний тренінговий центр з економічної безпеки та фінансових розслідувань.

На базі Полтавської політехніки відкрили  Міжнародний тренінговий центр  з економічної безпеки та фінансових розслідувань

Продовжуючи серію яскравих відкриттів науково-освітніх  локацій на початку нового 2024-2025 навчального року на базі  Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки, де здійснюється якісна практична підготовка цілої плеяди професіоналів фінансово-економічної сфери, за всебічної підтримки  представників Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні та грантового проєкту Жана Моне урочисто відкрили  Міжнародний тренінговий центр з економічної безпеки та фінансових розслідувань.  

Почесну місію відкриття сучасного міжнародного тренінгового центру у присутності представників науково-освітньої та студентської корпорації університету виконали начальник мобільного підрозділу Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні Ове Уруп-Мадсен,  народний  депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій  України, національних меншин і міжнаціональних відносин, співголова громадської організації «ВПО України», член Наглядової ради Полтавської політехніки Максим Ткаченко та ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко. Почесні гості відзначили цю важливу в календарі Полтавської політехніки подію символічним перерізанням стрічки.

«Вкотре у стінах Полтавської політехніки відбулася знакова подія – за всебічної підтримки наших міжнародних партнерів відкриваємо потужний сучасний Міжнародний тренінговий центр з економічної безпеки та фінансових розслідувань.  

Студенти, які навчаються  за  освітніми програмами «Управління фінансово-економічною безпекою» та «Право» здобуватимуть  сучасні практичні знання з фінансових розслідувань  і розвиватимуть навички, які знадобляться для відбудови економічної системи нашої країни після Перемоги. Ми ставимо за мету навчити наших студентів працювати  з найпотужнішими ресурсними базами даних  ORBIS та  OSINT.

Слова щирої вдячності адресую нашим європейським партнерам за всебічне сприяння та підтримку, також окрема подяка  народному депутату України, члену Наглядової ради Полтавської політехніки Максимові Ткаченку, який постійно підтримує наші спільні ініціативи та радіє успіхам і динамічному розвитку університету, особливо в умовах повномасштабного вторгнення.

Відкриваючи найсучасніші науково-освітні локації, Полтавська політехніка впевнено позиціонує себе як справжній інноваційний простір, де формуються висококласні експерти з економічної безпеки та фінансових розслідувань, готові сумлінно працювати задля повоєнного відновлення України! Готуючи нову генерацію професіоналів, ми будуємо нову державу!», - наголосив ректор, професор Володимир Онищенко.

У рамках заходу презентацію широких можливостей Міжнародного тренінгового  центру  з економічної безпеки та фінансових розслідувань на високому рівні провела голова  Ради молодих вчених Полтавської політехніки, лауреатка  Премії Президента України для молодих вчених, кандидатка  економічних наук, доцентка  кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Олександра  Маслій.

За словами науковиці, відкриття  найсучаснішого  міжнародного тренінгового центру надасть унікальну можливість студентам Полтавської політехніки якісно працювати з ефективними практичними кейсами,  а також відшліфувати фахові навички в здійсненні реальних фінансових розслідувань.

«Твердо переконані,  навчання в цьому центрі стане вагомим кроком для підготовки сучасних фахівців в сфері фінансів і права, які готові до дієвої  практичної діяльності», - відзначила Олександра Маслій.

Щойно відкритий Міжнародний тренінговий центр з економічної безпеки та фінансових розслідувань сприятиме підготовці цілеспрямованих професійно вмотивованих фахівців для задоволення потреб національної економіки в умовах глобалізації та інтеграції України до світового економічного простору.

Нагадаємо, представництво КМЄС вже провело на базі Полтавської політехніки цілу серію  професійних івентів за участю фахівців -практиків з фінансових розслідувань.

Раніше делегація Полтавської політехніки відвідала інавгурацію академічного року у Білостоцькій політехніціПочесний професор Білостоцької політехніки Володимир Онищенко привітав колег із початком нового навчального рокустуденти Полтавської політехніки зможуть навчатися за програмами Erasmus+ та подвійного диплому у польському Університеті Науки і Технології (AGH), Полтавська політехніка співпрацюватиме з провідним університетом Польщі – Варшавською політехнікою.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»