2024-10-08

Студенти Полтавської політехніки зможуть навчатися за програмами Erasmus+ та подвійного диплому у польському Університеті Науки і Технології (AGH)

В.о. ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко зустрівся з ректором AGH – Університету Науки і Технології у Кракові, професором Єжи Лісом та підписав угоду про реалізацію програми академічної мобільності Erasmus+ й обговорив реалізацію програми подвійного диплому для студентів Полтавської політехніки.

Студенти Полтавської політехніки зможуть навчатися за програмами Erasmus+ та подвійного диплому у польському Університеті Науки і Технології (AGH)

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» активно розвиває міжнародне співробітництво, підвищуючи стандарти якості вищої освіти та відкриваючи нові можливості для студентів.

Під час робочої поїздки до Польщі в.о. ректора Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко зустрівся з ректором AGH Університету Науки та Технології (Гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця) — університету-партнера Полтавської політехніки, одного з трьох найкращих університетів Польщі (ТОП-3 за національним рейтингом Польщі), професором Єжи Лісом.

У ході зустрічі очільники закладів вищої освіти підписали угоду про реалізацію програми академічної мобільності за програмою Erasmus+ для студентів та науковців з країн, не долучених до українсько-польського партнерства.

Також обговорили наступні етапи впровадження спільної програми подвійного диплому, яка дозволить студентам Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» здобути європейський досвід і відкрити нові перспективи на ринку праці, завдяки раніше досягнутим домовленостям.

У програмі подвійного диплому можуть взяти участь здобувачі другого (магістерського) освітнього рівня Полтавської політехніки, які навчаються за спеціальностями:

  • 073 Менеджмент
  • 183 Охорона навколишнього середовища
  • 184 Гірництво
  • 185 Нафтогазова інженерія та технології

 «Полтавська політехніка як один із кращих класичних університетів України має колосальний досвід плідної освітньо-наукової співпраці з українськими, іноземними університетами, державними науковими установами, організаціями, бізнес-структурами. Підписання цієї угоди з AGH Університетом Науки та Технології у 2022 році мало на меті відкрити нові можливості у Європі талановитим студентам, щоб підвищити їх професійний потенціал, адже зараз, як ніколи раніше, наша держава потребує молодих, амбітних, високоосвічених та відповідальних фахівців, які спрямують цінні знання на відбудову України, розбудову енергетичної незалежності, економічного розвитку та інтеграцію України у європейський простір», — відзначив в.о. ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

«Ми раді продовжувати співпрацю з таким прогресивним і шанованим університетом, як Полтавська політехніка. AGH Університет Науки та Технології завжди прагне до міжнародної інтеграції та обміну знаннями, і ми вбачаємо величезний потенціал у цій співпраці. Програма подвійного диплому, яку ми впроваджуємо разом, надасть студентам унікальну можливість здобувати якісну вищу освіту в обох країнах, а це сприятиме їх професійному зростанню.

Ми впевнені, що наші спільні зусилля дозволять підготувати фахівців, які відіграватимуть важливу роль у відбудові та розвитку України, а також в інтеграції української освітньої системи до європейського простору. Спільно ми досягнемо значних результатів», — зазначив ректор AGH Університету Науки та Технології, професор Єжи Ліс.

Нагадаємо, Почесний професор Білостоцької політехніки Володимир Онищенко привітав колег із початком нового навчального року, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатися за програмою Erasmus+ у провідному австрійському університеті-партнері, науковиця університету взяла участь у масштабному заході EAIE в Тулузі, а також співпраця Полтавської політехніки з Місією ЄС з надання дорадчої допомоги Україні (EUAM) триває!

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»