2022-02-11

Науковиця гуманітарного факультету взяла участь у онлайн-тренінгу з питань охорони навколишнього середовища за програмою Erasmus +

Кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки Олена Дмитренко стала учасницею онлайн-тренінгу з питань охорони навколишнього середовища за програмою Erasmus +. Учасники обговорили низку проєктів, до яких необхідно залучати активну студентську молодь та проаналізували існуючі екологічні ризики у різних європейських країнах.

Науковиця гуманітарного факультету взяла участь у онлайн-тренінгу з питань охорони навколишнього середовища за програмою Erasmus +

Науковиця гуманітарного факультету Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки Олена Дмитренко стала учасницею проєкту з питань охорони навколишнього середовища «Unterstütze junge Menschen bei der Entwicklung und Vermarktung von Problemlösungsstrategie für den Klimaschutz» за програмою Erasmus +, що  відбувся  27 січня у онлайн-форматі. 

До масштабного наукового інтенсиву, присвяченого питанню глобального потепління та зміни клімату Землі долучилися учасники з різних європейських країн, які обговорили найактуальніші глобальні, екологічні проблеми людства, проаналізували існуючі ризики та  висунули ряд пропозицій по врегулюванню наслідків ситуації, що склалася у світі.  Представниця України, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки Олена Дмитренко презентувала німецькою мовою вичерпну інформацію щодо вирішення існуючих екологічних проблем у нашій державі, на регіональному рівні. Науковиця розповіла  корисні практичні кейси діяльності університету  у справі  популяризації природоохоронної діяльності.  

Нагадаємо, університет нагороджено «Екооскаром» за вагомі досягнення в екологічній трансформації держави, бізнесу та суспільства.

Модератори заходу запропонували учасникам низку міжнародних молодіжних проєктів, до успішної реалізації яких необхідно залучати активну  учнівську та студентську молодь, які матимуть на меті пошуки шляхів порятунку планети від результатів людської діяльності, що  призводить до забруднення атмосфери, природних катаклізмів і незворотних негативних процесів у кліматі Землі.

За словами науковиці Олени Дмитренко, подібна професійна комунікація об’єднує навколо себе людей, небайдужих до проблем навколишнього середовища, активних особистостей, що мають власний «голос» у суспільстві та можуть реально вплинути на вирішення  найактуальніших екологічних проблем європейських країн навіть на місцевому рівні.

«Участь у таких  масштабних міжнародних тренінгах, молодіжних, наукових віртуальних обмінах за програмою  Erasmus +  потужно  стимулює розвиток  критичного мислення наших науковців, підвищує рівень володіння іноземною мовою, формує додаткові професійні компетенції  у майбутніх фахівців. Особисто для мене надзвичайно корисними стали представлені іншими учасниками практичні кейси,  які демонструють  вміння європейців  вирішувати нагальні проблеми. У Полтавській політехніці значна увага приділяється екологічному вихованню всебічно розвиненої студентської молоді, прищепленню їй  проєвропейського мислення, навичок бережливого ставлення до навколишнього середовища, викладачі нашої кафедри  активно долучаються до науково-освітніх ініціатив. У подальших планах – продовжувати плідну комунікацію, запозичуючи кращий європейський досвід», – прокоментувала кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки Олена Дмитренко.

По завершенню  онлайн-тренінгу  усі учасники отримали  сертифікати про успішне навчання та домовилися про пріоритетні напрями  науково-освітньої співпраці, налагодження конструктивного діалогу у сфері науки, освіти, екологічних знань.

Раніше  викладачка  гуманітарного факультету взяла участь у проєкті підвищення економічної грамотності і знання трудового законодавства за програмою Erasmus+,  науковиця політехніки виграла ґрант від DAAD на участь у проєкті з менеджменту інтернаціоналізації та німецько-українського академічного співробітництва, науковиця – філолог  пройшла тренінг з командної роботи, комунікації та урегулювання конфліктів, а викладачка – філолог  пройшла тренінг з цифрової трансформації молодіжних організацій у рамках програми Erasmus+.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»