2023-07-08

Науковиця університету стала учасницею Літньої школи, присвяченої інноваційним засобам, стратегіям та підходам до покращення навчання українців англійської мови

Кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Полтавської політехніки Тетяна Король взяла участь у роботі Літньої школи «Teaching in a time of crisis: Innovative tools, strategies, and approaches to improving English learning for Ukrainians», проведеної за підтримки TESOL Ukraine Institute та Регіонального офісу з вивчення англійської мови при Посольстві США в Києві.

Науковиця університету стала учасницею Літньої школи, присвяченої інноваційним засобам, стратегіям та підходам до покращення навчання українців англійської мови

Науково-педагогічні працівники кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» продовжують системно підвищувати власні професійні компетентності. Науковці-філологи долучаються до масштабних науково- освітніх івентів, проходять навчання за програмами підвищення кваліфікації на базі провідних європейських університетів-партнерів та стають учасниками корисних, практико-орієнтованих проєктів із викладання іноземних мов.

Гарант освітньої програми «Середня освіта (англійська мова і друга іноземна мова)», кандидатка педагогічних наук, доцентка Тетяна Король успішно пройшла відбір та взяла участь у роботі п’ятиденної Літньої школи TESOL Ukraine Institute «Teaching in a time of crisis: Innovative tools, strategies, and approaches to improving English learning for Ukrainians» («Викладання у кризові часи: інноваційні засоби, стратегії та підходи до покращення навчання українців англійської мови»), що проводилася впродовж 1 – 7 липня 2023 року в місті Кракові (Республіка Польща) за підтримки TESOL Україна та Регіонального офісу з вивчення англійської мови при Посольстві США в Києві.

Офлайн-сесії за участі провідних українських та американських фахівців стали першим етапом тривалого проєкту, спрямованого на розроблення онлайнових та змішаних курсів навчання англійської мови студентів вітчизняних закладів вищої освіти на базі платформи дистанційного навчання Canvas.

У межах роботи Літньої школи 32 учасники з різних куточків України відвідали чотири серії майстер-класів:

  • «Розробка онлайнових курсів» від Ірини Ляшенко (Сумський державний університет);
  • «Системно-функціональна лінгвістика» від Марини Цегельської (Криворізький державний педагогічний університет);
  • «Соціально-емоційне навчання» від Меган Абрахамссон (America House Київ, Львів та Одеса);
  • «Різноманітні аспекти викладання англійської мови в онлайновому середовищі» від Стюарта Керролла (Коледж Нью-Джерсі, Юїнг, США).

Уже в новому навчальному році студенти Полтавської політехніки матимуть змогу користуватися передовими технологіями та засобами для поглиблення власних англомовних навичок і вмінь.

Учасниця міжнародного проєкту Тетяна Король висловлює щиру вдячність організаторам івенту та особисто ректору Полтавської політехніки, професору Володимиру Онищенку за створені можливості професійного вдосконалення та розвитку.

Нещодавно науковиця – філолог взяла участь у роботі Конференції випускників програм Регіонального офісу з вивчення англійської мови при Посольстві США в Україні.

Раніше студентка-філолог стала учасницею проєкту мобільності молодіжних працівників Erasmus+ в Туреччині, а викладачки та студентка політехніки долучилися до найбільшої події в Європі для жінок у техніці та ІТ.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»