2023-09-24

Науковців та студентів політехніки запрошують на гостьову лекцію, присвячену міфам та політиці США на прикладі мюзиклу «Гамільтон»

З 20 вересня 2023 року у Полтавській політехніці розпочався цикл гостьових лекцій під назвою «Contemporary Contexts and Debates: 21st Century Literatures and Cultures in English».

Науковців та студентів політехніки запрошують на гостьову лекцію, присвячену міфам та політиці США  на прикладі мюзиклу «Гамільтон»

Щосереди, науковці, викладачі та письменники з США, Канади, Німеччини та Швейцарії розповідають про історію, культуру та літературу своїх країн в сучасному контексті.

Першу лекцію під назвою More than Rust: Narrating Post-Industrial America” («Більше, ніж «іржа»: наративи постіндустріальної Америки») 20 вересня 2023 року прочитала доктор Джулія Саттлер (Julia Sattler) з Дортмундського технічного університету.

Другу лекцію – «US Myths and Politics on the 21st-Century Stage: Hamilton: An American Musical» («Міфи та політика США на сцені 21-го століття: Гамільтон: Американський мюзикл») – 27 вересня 2023 року, на 4 парі (13.30-14.50), в ауд.318 ц, прочитає Ханна Шох (Hannah Schoch), аспірантка з Цюріхського університету.

Запрошуються студенти та науково- педагогічні працівники Полтавської політехніки як офлайн, так і дистанційно (щоб отримати посилання на Zoom, звертайтесь на кафедру германської філології та перекладу в ауд.310 Ц).

Організатор та модератор серії гостьових лекцій: Ханна Шох (Hannah Schoch), аспірантка Цюріхського університету.

Довідково: Ханна Шох (Hannah Schoch), магістр філософії, аспірантка факультету англійської мови Цюріхського університету та учасниця міждисциплінарної мережі «Жанри та медіа», що фінансується Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG), у 2016-2019 роках. Наразі науковиця завершує свою кандидатську дисертацію «Coupling Compulsions: Narrative Fiction, Heterosexual Couples, and Democracy in the US» («Єднальні примуси: наративна художня література, гетеросексуальні пари та демократія в США»). Її наукові інтереси охоплюють загалом перетин літератури, теорії культури та політичної філософії, а конкретніше – питання жанру, медіа, гендеру та демократії в наративній художній літературі США, а також політичний вимір ліричної поезії в умовах капіталізму та діджиталізації.

Короткий анонс лекції:

Лекція на тему «Міфи та політика США на сцені 21-го століття: Гамільтон: Американський мюзикл» буде присвячена тому  як мистецтво та масова культура реагують на проблеми та виклики 21 століття (на прикладі блокбастеру Лін Мануеля Міранди «Гамільтон: Американський мюзикл»).

Цей мюзикл займає чільне місце в популярній культурі, в академічному письмі та в політичному дискурсі завдяки хіп-хоп переказу історії Александера Гамільтона та Американської революції, пов’язуючи, таким чином, політику, національну міфотворчість та педагогіку.

Під час лекції Ханна Шох розповість про взаємозв’язок між міфотворчістю США і політикою 21-го століття та музичною індустрією, а також про роль образу Гамільтона та американського мюзиклу, створеного Лін-Мануелем Мірандою, у формуванні соціальних, суспільних та політичних тенденцій США.

Раніше студентки-перекладачки взяли участь в молодіжному обміні Erasmus+ в Італії, майбутні перекладачки вивчали у Польщі молодіжні підходи до розробки екологічних проєктів на регіональному та національному рівнях, студентка-перекладачка стала стипендіаткою уряду Чехії та вивчала чеську мову у рамках Літньої школі слов’янських студій, а науковиця політехніки взяла участь у воркшопі з європейських освітніх політик у Брюсселі.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»