2024-07-05

Полтавська політехніка підписала Меморандум про співпрацю з АТ «Укртрансгаз»

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в особі ректора, професора Володимира Онищенка та АТ «Укртрансгаз» в особі генерального директора Романа Малютіна підписали Меморандум про співпрацю в освітній науково-технічній сфері. Партнери спільно працюватимуть над вдосконаленням якості вищої нафтогазової освіти в Україні та підготовкою фахівців за ключовими для стратегічного розвитку компанії спеціальностями.

Полтавська політехніка підписала Меморандум про співпрацю з АТ «Укртрансгаз»

Під час офіційної зустрічі ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка та генерального директора АТ «Укртрансгаз» Романа Малютіна підписали Меморандум про співпрацю в освітній науково-технічній сфері. Партнери також обговорили головні завдання реалізації Меморандуму про співпрацю у напрямку вдосконалення вищої нафтогазової освіти в Україні та підготовки фахівців за ключовими, необхідними для стратегічного розвитку АТ «Укртрансгаз» спеціальностями.

За словами ректора багатопрофільного класичного університету, де здійснюється відмінна підготовка професіоналів для нафтогазового комплексу України, професора Володимира Онищенка, для студентської молоді дуже важливо мати потужну мотивацію навчатися. Однією з таких мотивацій є можливість стажування та проходження практики на підприємствах, які мають досвідчених фахівців та потенційно можуть взяти випускника Полтавської політехніки на роботу.

«Разом працюємо над забезпеченням енергетичної безпеки України! Створюємо умови для енергетичної незалежності нашої країни!!», - підкреслив Володимир Онищенко.

«Уже на етапі навчання ми готові запрошувати студентів на практику, вони матимуть можливість познайомитися з професіоналами в газовій галузі та попрацювати з ними пліч-о-пліч. Найкращих випускників плануємо запрошувати на роботу, що сприятиме розвитку галузі та підприємства», – зазначив очільник Укртрансгазу Роман Малютін.

Підписаний Меморандум передбачає багатостороннє партнерство, зокрема участь представників компанії у формуванні навчальних планів і освітніх програм, проходження стажування та виробничої практики студентами Навчально-наукового інституту нафти і газу, ННІ інформаційних технологій та робототехніки, ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Полтавської політехніки та структурного підрозділу університету – Полтавського фахового коледжу нафти і газу.

Відзначимо, АТ «Укратрансгаз» - провідна компанія з транспортування та зберігання природного газу в Україні, яка володіє 12 підземними газосховищами, розташованими на території всієї України. Їхня загальна місткість складає 31 млрд куб. м та дорівнює загальним обсягам підземних сховищ газу Італії, Франції, Угорщини та Австрії. Такі потужності надають Україні значні можливості для залучення клієнтів зі зберігання газу, в тому числі європейських.

Нагадаємо, Полтавська політехніка підписала Меморандум про співпрацю з найбільшою нафтовидобувною компанією України.

Нещодавно на базі політехніки відбулася нетворкінг-зустріч SPE, присвячена снаббінговим технологіям, а Спілка буровиків України з нагоди професійного свята провела круглий стіл, присвячений раціональному освоєнню надр та підготовці кадрів.

Раніше науковці Полтавської політехніки провели серію тренінгів для фахівців АТ «Укртранснафта», студенти ННІ нафти і газу відвідали відкриту лекцію топ-менеджера з охорони праці та екобезпеки DТЕК Нафтогаз, а співробітники ДТЕК Нафтогаз провели комплексні спортивні змагання на базі політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»