2023-10-06

Полтавські рятувальники провели в студмістечку об’єктові тренування з пожежної безпеки

Співробітники Полтавського районного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області провели для мешканців студентського містечка Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» спеціальне об’єктове тренування з питань пожежної безпеки та цивільного захисту.

Полтавські рятувальники провели в студмістечку об’єктові  тренування з пожежної  безпеки

5 жовтня на території студентського містечка  Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  працівники  Полтавського районного управління   ГУ ДСНС України у Полтавській області та 1-ї державної пожежно-рятувальної частини за всебічної підтримки адміністрації Полтавської політехніки провели для мешканців  спеціальне об’єктове тренування з питань пожежної безпеки та цивільного захисту. 

Під час тренувань рятувальники відпрацювали з мешканцями гуртожитків алгоритм дій після сигналу «Увага всім! Повітряна тривога» та правила  поведінки під час перебування у сховищах при виникненні надзвичайних ситуацій.  

Фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій України також пояснили присутнім послідовність їхніх дій при виявленні підозрілих або вибухонебезпечних предметів, нагадали основні причини виникнення пожежі  в приміщеннях. Після цього рятувальники спільно з персоналом гуртожитків та студентами попрактикувались у використанні первинних засобів пожежогасіння.

Нагадаємо, в Полтавській політехніці встановлена сучасна система пожежної сигналізації, а  адміністрація університету подбала про розміщення студентів у комфортних умовах гуртожитків.

Раніше  ДСНС України розробила рекомендації щодо організації укриття, минулого року студенти навчались правильно діяти у надзвичайних ситуаціях, а  судові охоронці та поліцейські провели у політехніці тренінг з домедичної допомоги та основ безпеки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»