2020-12-18

Представники громад Полтавщини дискутували про освітні перспективи для молоді

15 грудня викладачі кафедри психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели онлайн-захід «Освітній кафетерій: заклади вищої освіти – заклади середньої освіти: можливості та перспективи». До участі долучилися школярі, вчителі та представники об’єднаних територіальних громад Полтавської області.

Представники громад Полтавщини дискутували про освітні перспективи для молоді

У рамках відзначення 90-річчя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» науково-педагогічні працівники кафедри психології та педагогіки провели онлайн-захід за участю школярів, учителів та адміністрації Щербанівського ліцею Щербанівської об’єднаної територіальної громади.

Модераторка освітнього кафетерію – доктор психологічних наук, професор, в.о. завідувача кафедри психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Світлана Яланська привітала присутніх та передала слова вітання від ректора університету, професора Володимира Онищенка.

До обговорення актуальних проблем сучасної середньої та вищої освіти, психолого-педагогічних аспектів розвитку та виховання сучасної молоді долучилися науковці кафедри психології та педагогіки університету, директорка Щербанівського ліцею Щербанівської сільської ради Полтавського району Наталія Драч, директорка Михайлівського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Михайлівської сільської ради, Машівського району Валентина Ярославська та шкільні вчителі-практики.

Протягом тривалого часу Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» плідно співпрацює з провідними об’єднаними територіальними громадами області. Зокрема, у рамках Меморандуму про парнерство з Щербанівською ОТГ, реалізуються ряд цікавих молодіжних проєктів, проводяться навчальні екскурсії, а випускники закладів загальної середньої освіти Полтавського району охоче поповнюють студентську родину політехніки.

«За весь період існування освітній заклад дав путівку в життя тисячам вдячних випускників, багато з яких стали відомими як в Україні, так і за її межами.

Зростання потенціалу університету, його динамічний розвиток невіддільні від самовідданої праці ректора, професора Володимира Онищенка та потужного науково – педагогічного колективу. Ми працюємо на благо розвитку рідного університету та держави, адже усвідомлюємо – майбутнє наших дітей лише за освітою європейського рівня!» – підкреслила доктор психологічних наук, професор, в.о. завідувача кафедри психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Світлана Яланська.

Під час дискусії учасники обговорили широкі можливості та перспективи науково-освітньої співпраці представників освітніх закладів громад Полтавської області та університету – створення інноваційних майданчиків для наукових консультацій, залучення висококваліфікованих викладачів до освітнього процесу, ознайомлення з потужною матеріально-технічною базою політехніки та формування усвідомленого вибору майбутньої професії. Кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології та педагогіки Юрій Горбенко розповів про поняття емоційного інтелекту та сприятливі умови для його формування.

Учасники онлайн-заходу також переглянули відеоролик «Відкрий для себе Полтавську політехніку» та ознайомилися з інноваційною діяльністю одного з провідних українських закладів вищої освіти, лідера нафтогазової освіти Полтавського регіону, володаря численних відзнак та нагород – Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». На початку грудня викладачі кафедри психології та педагогіки провели віртуальну екскурсію політехнікою, а під час круглого столу обговорили проблеми освітніх бар’єрів та використання арт-практик у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.

По завершенню науковці та вчителі-практики обговорили шляхи подальшої співпраці та подякували за обмін корисною інформацією.

Науково-педагогічний колектив кафедри Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлює слова вдячності давнім друзям політехніки, стратегічним партнерам, представникам освітянської спільноти міста за активну участь у заходах, присвячених 90 – річному ювілею Полтавської політехніки.

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»