2024-02-07

Президент Студпарламенту політехніки увійшов до складу Робочої групи з питань створення національної студентської організації – Експертної ради студентства

Президента Студентського парламенту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Валерія Левченка обрали до складу Робочої групи з питань створення національної студентської організації Експертної ради студентства закладів вищої освіти. Консультативно-дорадчий орган діє при голові підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій та спрятиме вирішенню актуальних проблем сучасного студентства.

Президент Студпарламенту політехніки увійшов до складу Робочої групи з питань створення національної студентської організації – Експертної ради студентства

Президент  Студентського парламенту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Валерій Левченко увійшов до складу Робочої групи з питань створення національної студентської організації Експертної ради студентства закладів вищої освіти. Новий консультативно-дорадчий орган діє у парламенті при голові підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, слугує комунікаційною платформою для всіх українських студентів та сприятиме вирішенню актуальних проблем сучасної молоді.

За словами очільника студентського самоврядування Полтавської політехніки, нова сходинка особистісного зростання  послугує додатковою позитивною  мотивацією для динамічнішого просування креативних ідей, освітніх, соціальних і волонтерських  ініціатив,  проєктів у сфері молодіжної політики: «Твердо переконаний, що зможу виправдати висловлену довіру, адже особисто для мене обрання до Експертної ради студентства закладів вищої освіти – це унікальна можливість  реалізувати колосальний досвід молодіжного лідерства, здобутий у Полтавській політехніці, поділитися ефективними практичними кейсами реалізації спільних ініціатив, розширити можливості для розвитку студентів, бути почутим на теренах усієї країни, працювати над захистом прав, вирішенням студентських проблем, досягненням якісних змін на користь студентства!».

У роботі Експертної ради студентства закладів вищої освіти беруть участь представники студентських самоврядувань, представники громадських обʼєднань, активні студенти різних українських університетів.

«Ми вважаємо, що будь-які зміни, що впливають на студентів, мають відбуватися винятково із залученням самих студентів та втілюємо своє переконання на практиці», – зазначають в ЕРС.

Це дає унікальну можливість брати безпосередню участь у законотворчому процесі, мати ефективний механізм комунікації студентства з владою і створювати майбутнє нашої держави як центру сучасної, якісної, європейської вищої освіти.

7 лютого Експертна рада студентства оголосила про старт національного студентського опитування.

Опитування має на меті:

  • Вдосконалити зареєстрований законопроєкт щодо розширення прав студентів та органів студентського самоврядування
  • Оцінити ставлення студентів щодо ініціатив держави з реформування вищої освіти.
  • Сформувати найкращу модель для національної студентської організації та інституції студентського омбудсмана.

Опитування є анонімним та має на меті зібрати й актуалізувати сучасні академічні потреби студентства. Здобувачам вищої освіти пропонується оцінити законопроєкт, що стосується розширення прав студентів та курсантів, а також висловити свою думку стосовно ініціатив створення інституції студентського омбудсмана та національної студентської організації.

Щоб долучитися до національного опитування студентів переходьте за покликанням.

Нагадаємо, Полтавська політехніка підтримала створення Експертної ради студентства закладів вищої освіти, а студент Полтавської політехніки взяв участь у Всеукраїнському студентському форумі «Молодь – для України. Україна – для молоді».

Нещодавно у політехніці відбувся відкритий Чемпіонат Полтавської області з таїландського боксу пам’яті загиблих військових спецпідрозділу «АРТАН», студенти-волонтери передали речі до пункту видачі гуманітарної допомоги для ВПО «Тепла кофта», підготували понад 1000 окопних свічок для передачі захисникам на фронт, колектив Полтавської політехніки передав «ОДІНу» дрони, автономні обігрівачі і термобілизну, а випускники магістратури передали захисникам дрони-камікадзе.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»