2022-01-26

Студент Єгор Рябокінь став учасником програми Erasmus+ і протягом семестру навчався у Білостоцькій політехніці

Студент спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Єгор Рябокінь паралельно з навчанням у Полтавській політехніці навчався у польському університеті-партнері за програмою Erasmus+. Упродовж навчального семестру майбутній економіст-міжнародник навчався у Білостоцькій політехніці.

Студент Єгор Рябокінь став учасником програми Erasmus+ і протягом семестру навчався у Білостоцькій політехніці

Упродовж одного навчального семестру з вересня 2021 по лютий 2022 року студент спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Навчально-наукового інституту фінансів,  економіки, управління та права  Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Єгор Рябокінь  навчався  у польському університеті. Здобувач освіти поділився враженнями від проживання і навчання за кордоном та поділився планами на майбутнє.

«З Полтавською політехнікою здійснилася моя давня мрія, адже давно  хотів поїхати на навчання за кордон, а завдяки програмі Erasmus+ та можливостям, які дає мій рідний університет, можу паралельно навчатися у Білостоцькому технологічному університеті. Програма академічної мобільності розрахована з вересня 2021 по лютий 2022 року. Особисто для мене – це чудова можливість вчитися та практикуватися у обраній професії, здобувши міжнародний досвід, розширити свій світогляд, покращити рівень володіння іноземною мовою. Крім того, проживання далеко від рідних, в іншій європейській країні – це неймовірні пригоди та фантастичний досвід, які допомогли мені реально «прокачатися», – розповів учасник програми академічних обмінів Erasmus+  Єгор Рябокінь. Після успішного завершення навчання у польському університеті-партнері, продовжить навчання за обраним фахом у Полтавській політехніці.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» має ряд укладених угод про плідну науково-освітню співпрацю та партнерство з провідними європейськими університетами, зокрема з Білостоцькою політехнікою (Республіка Польща). Історія партнерства почалась з одним з провідних польських університетів у 2014 році, коли було підписано угоду про міжнародне співробітництво з ректором Білостоцької політехніки, відповідно до якої за програмою мобільності було направлено на навчання до Білостоцької політехніки більше 20 студентів університету.

У рамках плідного двостороннього партнерства науковці  Полтавської політехніки проводили багато спільних наукових заходів, зокрема присвячених інноваціям в економіці, обмінювалися кейсами креативного менеджменту на міжнародній конференції у Білостоці, а ректор університету, професор Володимир Онищенко нагороджений титулом Почесного професора Білостоцького технологічного університету.

Для багатьох студентів  і випускників Полтавської політехніки  програма академічних обмінів стала першим серйозним кроком в доросле життя, дозволила стати самостійнішими,  навчила  адаптуватися у  новому середовищі та спілкуватися з людьми абсолютно різних поглядів та уподобань. Крім того, Erasmus+  – це додаткова  можливість удосконалити власні знання іноземних мов шляхом спілкування з їхніми носіями. Історія учасника програми Erasmus+ Єгора Рябоконя чудовий   приклад синергетичного ефекту поєднання відмінних фахових знань, наданих університетом можливостей і позитивної мотивації. Раніше випускник Полтавської політехніки поєднував навчання у Полтаві та в Німеччині, майбутні реабілітологи і художники брали участь у польсько-українському освітньому проєкті, а викладачі і студенти університету та коледжу взяли участь в проєкті Erasmus+ в Туреччині, ділилися досвідом участі у програмах академічної мобільності.

Erasmus+ – програма для активної, цілеспрямованої студентської молоді, яка вміє оптимально поєднувати успішне навчання та професійну діяльність, прагне здобути вищу освіту європейського рівня. Ця програма користується популярністю серед студентів з країн Східної Європи, а також дає можливість молодим вченим отримувати стипендії та ґранти. Найголовнішими вимогами до претендентів на участь є: знання іноземної мови (англійської або польської (для Польщі) і висока успішність.

За детальнішою інформацією стосовно програми Erasmus+  звертатися до міжнародного відділу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» (ауд.211 Ц).

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»