2023-04-05

Ректор політехніки привітав співробітників Служби судової охорони з професійним святом

4 квітня Служба судової охорони відзначила четверту річницю від заснування. Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко привітав охоронців Феміди зі святом та відзначив співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області за ініціативність, патріотизм, відданість обраній справі в умовах війни та особистий внесок у розвиток освітньо-наукової співпраці.

Ректор політехніки привітав співробітників Служби судової охорони з професійним святом

4 квітня 2023 року виповнилось 4 роки як партнери Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – Служба судової охорони стоять на варті правосуддя.

З нагоди свята до Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області завітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко разом з начальником територіального управління Державної судової адміністрації України в Полтавської області Олександром Дзюбенком та заступником керівника апарату Полтавського апеляційного суду Олександром Черкасом, і привітав керівництво установи та увесь особовий склад з професійним святом.

На початку заходу усі присутні виконали Державний Гімн України та вшанували пам’ять усіх загиблих героїв України, серед яких, на жаль, є судові охоронці та випускники Полтавської політехніки.

«Здавалося б, що це доволі молода служба, але українські правничі та охоронні традиції сягають корінням Козацької доби, тож недаремно на емблемі Служби зображено клейноди суддівської влади та її охорони часів Війська Запорозького Низового та Козацької держави Богдана Хмельницького – срібна кручена тростина судді Козацької доби, накладена на срібні перехрещені бердиші. У 2019 році, в історії незалежної України, охоронці Феміди отримали свій офіційний «день народження», адже у сучасному вигляді Служба створена 4 квітня 2019 року.

Охоронці Феміди працюють під гаслом «Твоя безпека – наша робота!». В умовах війни з державою-терористом судові охоронці не лише виконують завдання відповідно до свого призначення, а й вирушають на фронт, а також докладають зусиль, щоб мирне населення в тилу не лише почувалося в безпеці, а й здобувало життєво необхідні навички.

Пишаюсь, що наш спільний грандіозний проєкт «Професія за покликанням, а не за стереотипом» успішно реалізується і ми створили перший Ґендерний центр у Полтавській області. Спільними зусиллями працюємо над застосуванням системного підходу до реалізації державної політики забезпечення ґендерної рівності та консолідації дій органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, суб’єктів господарювання для забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства, зокрема в подоланні наслідків повномасштабної війни

Дякую за службу, активну громадянську позицію і небайдужість до вдосконалення освітнього простору!», – привітав партнерів ректор Володимир Онищенко.

За ініціативність, патріотизм, відданість обраній справі в умовах війни та особистий внесок у розвиток освітньо-наукової співпраці Подяками ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» нагороджено співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області:

  • Анатолія Чернова – підполковника Служби судової охорони, начальника служби з професійної підготовки та підвищення кваліфікації;

  • Геворга Геворгяна – капітана Служби судової охорони, заступника командира підрозділу, сертифікованого тренера з ґендеру, домедичної допомоги та вогневої підготовки;

  • Катерину Григоренко – старшого лейтенанта Служби судової охорони, провідного спеціаліста відділу по роботі з персоналом, прессекретаря Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області, членкиню Піклувальної ради Ґендерного центру Полтавської політехніки, сертифіковану тренерку з ґендеру;

  • Анатолія Свердлова – контролера І категорії (інженера інформаційно-телекомунікаційних систем) господарського взводу ТУ ССО у Полтавській області.

Керівник Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області Олександр Аленін нагороджений Почесною грамотою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за вагомий особистий внесок у розвиток співпраці ТУ ССО і Полтавської політехніки, успішну реалізацію спільних проєктів, патріотизм, відданість обраній справі в умовах війни.

Гості та судові охоронці висловили впевненість, що українська Перемога – вже незабаром, але її ціна завжди буде незабутньою.

Нагадаємо, у Полтавській політехніці презентували перший на Полтавщині Ґендерний центр.

Раніше судові охоронці та поліцейські провели у політехніці тренінг з домедичної допомоги та основ безпеки та відкрили в університеті тимчасовий тренувальний простір для вдосконалення навичок володіння зброєю – мультимедійний інтерактивний тир.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»