2022-10-05

Студент Михайло Сердюк став бронзовим призером Кубку світу з єдиноборств серед студентів

Студент Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Михайло Сердюк виступив за збірну команду України на змаганнях Кубку світу з єдиноборств серед студентів. Спортсмен успішно пройшов відбіркові змагання з таїландського боксу Муей-тай, увійшов до півфіналу престижного міжнародного турніру та став бронзовим призером.

Студент Михайло Сердюк став бронзовим призером Кубку світу з єдиноборств серед студентів

Студентська збірна команда України виступила на змаганнях Кубку світу з єдиноборств – FISU University World Cup Combat 2022, що відбувались з 19 вересня по 1 жовтня у турецькому місті Самсун.

У студентському Кубку світу з єдиноборств узяли участь більше тисячі студентів із 50 країн світу, які представляли 344 університети світу. Програма змагань налічувала шість видів спорту: бокс, вільна та греко-римська боротьба, самбо, карате, таїландський бокс Муей Тай та ушу.

Студент Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою  Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Михайло Сердюк  успішно пройшов етап відбіркових змагань з таїландського боксу Муей-тай у ваговій категорії 54 кг та вийшов до півфіналу престижних міжнародних змагань. У сьомий змагальний день виборов бронзову медаль, додавши нагороду до скарбнички збірної.

У підсумку студентська збірна України здобула 66 медалей: 19 золотих, 25 срібних та 22 бронзові і посіла 2 загальнокомандне місце.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет привітав студентську збірну України:

«Мене переповнюють емоції, що наша студентська команда гідно представила Україну на престижних міжнародних змаганнях серед студентів у Туреччині. Це дуже високий результат! У непростий для країни час українське студентство показує, що є спортивним, сильним і одним із лідерів у світі. 

Україна пишається вами – переможцями, призерами та учасниками Кубку світу серед студентів з єдиноборств.

Щиро вітаю студентів, тренерів, ректорів і всіх причетних з успішним виступом на престижних міжнародних змаганнях.

Дякую всім, хто забезпечував підготовку та участь у Кубку світу серед студентів з єдиноборств.

Студентський спорт в Україні розвивається, і я впевнений, що ми й надалі будемо гідно представляти наші університети та Україну на міжнародних студентських змаганнях.

Разом до Перемоги! Тримаймося! Ми – сильні! Ми – Україна!»

Щиро вітаємо з перемогою та зичимо нових вагомих спортивних здобутків на міжнародному рівні!

Нещодавно студент Михайло Сердюк став чемпіоном Європейських університетських ігор-2022, студент Ентоні Джіркінс став срібним призером Європейських університетських ігор-2022, а Президент нагородив орденом «За заслуги» ІІ ступеня випускника університету – кількаразового чемпіона світу з таїландського боксу.

Нагадаємо, ректор відзначив студентів Полтавської політехніки за спортивні здобутки.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»